Paella – få spanske vibber

Deilig spansk aften her hjemme i går. Kokka, jeg altså, serverte paella med skalldyr, chorizo og kylling. Kom jo ingen vei utenom en god mugge sangria heller. Alt smakte nydelig. Lyst på oppskrift? Her er den jeg brukte:

2 kyllingfileter
3 kreps (ha sløyfes)
2 løk
2 hvitløksbåter
2 paprika; rød og grønn
1 1/2 dl olivenolje
2 ts salt
1 ts grovmalt pepper
1/2 liter langkornet ris (eller risottoris, se bildet under)
0,5 g safran (ev. 1 ts gurkemeie)
1 liter hønsebuljong
2 dl hvitvin
12 friske blåskjell
1 pk ferdig kokt scampi
1/2 pk Chorizo pølse
frisk timian
tomat- og sitronbåter til pynt

Del kyllingen i 8 stykker.
Skjær løk i ringer, press hvitløk og skjær paprika i ringer.
Varm olje i en vid kjele.
Brun først kyllingen. Ta den opp.
Fres løk med hvitløk og paprika. Ta det opp og dryss salt og pepper på alt.
Fres risen i resten av oljen. Ha i safran (gurkemeie), buljong og hvitvin.
Småkok ris og kylling i ca. 20 minutter.

Damp blåskjell for seg i ca. 1 minutt, til de åpner seg.
Ta chorizopølsene og scampi i en stekepanne og varm de lett.
Legg alt pent oppå risen og server gjerne på varme tallerkener.

Legg noen sitronbåter på, og server gjerne med en god aioli.

2 kommentarer

Siste innlegg