Mojito sorbet

Her i hagen bugner det av mynte, og nå ble det prøvd å lage Mojito sorbet. Etter å ha surfet på nettet fant jeg en oppskrift hos Maria salt og søtt. Jeg har endret oppskriften litt.
Du trenger:
(6-8 porsjoner)
400 g sukker
4 dl vann
4 dl Schweppes mint & lime (eller Club soda)
3/4 dl lys rom (jeg brukte Havana club Anejo blanco)
saften av 3 lime
+ ekstra skiver til pynt
liten håndfull mynteblader
1 eggehvite

Ha sukker og vann i en kasserolle, varmes opp til sukkeret er oppløst. Skru opp varmen og kok i 1 minutt. Ta kasserollen av varmen, avkjøles litt. Ha i det meste av myntebladene (resten finhakker du til bruk litt senere) og la det stå og trekke litt.
Ha Schweppes i en bolle og tøm over sukkersirupen gjennom en sil, myntebladene kan du kaste. Sett bollen i kjøleskapet til blandingen er helt avkjølt.
Når blandingen er helt kald, ha i rom, finhakket mynte og limesaft og hell over i en plastboks, og sett boksen i fryseren.
La den stå der til blandingen er halvfrosset eller litt slushaktig, ca
ca. 3-4 timer. Ha så eggehviten i en bolle og visp den litt med en gaffel til den blir litt “skummete”.
Skrap den slushete isen og eggehviten over i en food processor, kjør motoren noen sekunder, hell deretter alt tilbake i plastboksen.

Sett den tilbake i fryseren og la den stå der til sorbeten er frossen.

Lag fine kuler og legg de i dessertskåler eller høye glass. Pynt gjernemed en skive lime.

Nyt!

1 kommentar
  1. “Online Bingo” er et pengespill, en analog av det populære Bingo-brettspillet, en type loto. Brukerens oppgave er å merke på spillkortet tallene som har falt ut i løpet av runden. Hvis de merkede tallene danner en linje i samsvar med spillforholdene, mottar brukeren en belønning. I motsetning til den virkelige versjonen av Bingo, involverer spilleautomaten bare en spiller. På siden finner du bingomaskiner opprettet av forskjellige produsenter. Du kan spille bingo spill gratis, uten registrering. Noen av spillene som presenteres inneholder bonusbetingelser som øker sannsynligheten for å fullføre runden til fordel for spilleren.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg