Langpannebrød med havre og eple

Saftig og godt langpannebrød som passer fint til matpakka. Det er bakt med Tangzhong metoden, som gir et saftigere resultat enn tradisjonell bakst. Du starter med å lage en jevning av mel og vann.

Ingredienser:
Jevning
40 gram mel
2 dl vann

Deig:
2 dl havregryn
10 dl hvetemel
4 dl grovbakst
4 revne epler
1 ts salt
50 gram smør
1/2 dl honning
3 dl vann
1 egg
50 gram gjær

Slik gjør du:
1. Lag en jevning av mel og vann. Det behøver ikke koke, kun oppnå 65 grader. Avkjøl før den tilsettes i bakebollen.

2.
Mål opp alt det tørre og tilsett i den avkjølte jevningen.

3. Smelt smør og tilsett: vann, egg, honning og revet eple. Blande sammen og ha det over i bakebollen.

4. Eltes i 20 minutter til en smidig deig.

5. La deigen heve i 1 time på benken under et klede.

6. Finn frem en langpanne. 35 * 40 cm.

7. Kjevle ut deigen på et bakepapir og skyv den over på platen.

8. Del brødet i 16 biter.

9.La det heve i omtrent 30 minutter under klede. Sett ovnen på 225 grader.

Har du dampovn sett det på forhånds funksjonen: formbrød, som har 180 grader og ca. 25% damp. Jeg ventet til ovnen nådde 180 grader og stekte det i ca. 20 minutter.

10. Stek brødet midt i ovnen i 13-14 minutter.

11. Legg et håndkle over og la avkjøle seg en stund, så er det bare å bryte, fylle det med noe gode og spise!

1 kommentar
    1. Bakte det her igår,veldig luftig og godt brød! Enkelt att bake,tusen takk for oppskrift!💐🤗

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg