Fantastisk resultat på grillen – svinefilet Sous vide

Har hatt dampovn med Sous vide i 1 1/2 år nå og er utrolig fornøyd. Mange er redd for å prøve seg frem, men ikke vær det. Dampovn gir et fantastisk resultat. Her kommer et tips om Sous vide funksjon. Sous Vide betyr under vakuum. Dette tipset er supert når man skal grille.

Tørk godt av svinefileten, og krydre den med salt, pepper og røkt paprika. Ikke krydre for mye, da Sous vide gir mye smak. Deretter vakumerte jeg den. Satt ovnen på Sous vide fiksjonen på 58 grader. Dro på fotballkamp, og lot den stå i 3 timer. Når vi kom hjem tok jeg den ut og resultatet er fantastisk. Utrolig mørt. Så satt vi grillen ute på fullt og grillet den slik at den fikk grillsmak og skorpe. Det gikk raskt, og smakte nydelig.

Ferdig vakumert svinefilet – så kjapt på grillen for å få skorpe og grillsmak.

Med Sous vide på svinefileten gikk grillingen som en lek. Anbefales.

For dere som ikke har ovn med Sous vide funksjon kan man vakumere og bruke vannbad og temperaturmåler – eller en Sous Vide maskin.

Gatelangs i New York

Dag 3 og vi bestemte oss for å gå for å få med oss masse på turen. Vi startet med en god frokost og trasket i vei.

Er overrasket over alle de nydelige parkene som finnes i byen. Trær, blomster og vakre steder å sette seg ned.

Man har også tenkt på de med fire bein.

Flatiron building – den har fått navnet etter formen. Tomten var som et strykejern, og bygningen ble bygd der etter. Kult.

Flotte gamle kirker side om side med moderne skyskrapere. Byen byr på motsetninger.

Vi hadde starter turen fra hotellet i Soho (lower Manhattan) – og gått oppover mot Empire og 5th aveny. Ennå en park gikk vi igjennom og her var det et sjarmerende marked.

Her ble det solgt blomster, krydderurter, mat og grønnsaker.

"Make America great again" – Trump var nok ikke her, men du verden for er sikkerhetsoppbud. Her burde man ikke stoppe unødvendig – bare gå.

Vi gikk forbi Rockefeller center og nærmet oss virkelig smørøyet på 5th aveny. Særlig for de med tykk lommebok – nå startet vindusshoppingen 🙂 Men først innom Victorias Secret. Her ble det handlet litt, og sett på de fantastiske antrekkene som har prydet catwalken på den eksklusive Victoria Secret visningen. Disse var flotte.

The Plaza måtte vi innom. Her kan vi jo ikke annet å tenke på enn Hjemme alene i New York. For et flott hotell.

For en nydelig lobby sim lukte deilige liljer. Her var det eksklusivt.

I kjelleren her åpenbarte det seg et helt fantastisk matmarked. For en matentusiast som meg var dette utrolig artig. Vi kjøpte med oss deilig mat herfra.

Vi kjøpte med deilig lunsj og valgte å kose oss i Central park. Atmosfæren her må bare oppleves.

Central park MÅ oppleves om du skal hit.

Utrolig med en dyrehage inne i en park. Her var det mange eksotiske og spennende dyr å se.

Sjarmerende seler som lagde show for oss. Disse viste virkelig å by på seg selv.

Vakre innsjøen i Central park. I gamle dager var dette vannreservoaret til innbyggerne i New York.

Å gå fra Lower Manhattan til midten av Central park tar på, så skal du på tur hit – velg gode sko.

Litt forfriskninger må da til.

På vei fra Central park gikk ned 5th aveny, og tilbake mot hotellet. Vi hadde vært ute i 11 timer, og skrittelleren viste at at vi rundet 30 000 skritt idag. Det er det verdt.

Utrolig varmt var det, så vi var glade når vi kunne sitte i en park og spise mat. Her i Madison square garden var det masse mennesker og bespisning ute. Flott.

På menyen har hugder egen meny 🙂

Her fant vi kjeden Shake shack, og selv om køen var lang gikk det fort. Nyyydelig fastfood i en kul og flott park.

Koselig å sitte her og spise i deilig sommer varme.

Dag 4 i morgen, og da blir det shopping.

New York – dag 2

Idag startet også dagen kl. 6 her i New York. Kroppen sitter igjen i norsk tid. Det positive er at vi får mye ut av dagen. Idag ble det frokost på hotellet, også kapret vi en taxi. Det bar rett til Rockefeller center, og Top of the rock.

Tidlig om morgenen går det raskt med taxi. Man kan også bruke metroen til å forflytte seg, men vi syntes det er OK å se litt. Et alternativ er å kjøpe pass til Hop-on-hop-off bussene.

Vi ankom Rockefeller center i et fantastisk vær. 14 grader, sol og vindstille. Vi måtte faktisk gå til innkjøp av solkrem, fordi nesa mi allerede ble rød i går. Forventningene til Top if the rock var store, men ikke ante jeg at alt overgikk de. For et fantastisk sted og utsikt. Selv ikke høydeskrekken min slo inn her – utrolig nok.

Vi valgte Top of the rock til fordel for Empire state building. Grunnen til det er at vi har fått mange gode tips om dette – og vi ønsket å se Central park herfra. Utsikten skuffet ikke – dette overgikk alt vi hadde tenkt.

Vi hadde hørt at Magnolia bakery lå i Rockefeller center – og gleden ble stor da vi fant ut at det stemte. Vi kunne ikke la være å kjøpe med banana puddingen, som jeg har hørt så mye om. Den var ille god – anbefales.

Cupcakesen ble beundret og kjøpt med for å nytes på pikniken i Central park senere.

Etter den overveldende utsikten gikk vi gjennom deler av Central park til The national history museum.

Vi startet i sommerfuglrommet og gikk gjennom hele museet. Her var det utrolig mye spennende å se på. Vi kosa oss.

Etter noen timer på museet kjøpte vi med oss mat, og ruslet for å ha pikniken i Central park.

En rekke matvogner utenfor museumet, som solgte spennende mat – og sunn drikke. Vi fylte opp sekken – tid for lunsj i Central park.

Central park var akkurat som på filmene, så utrolig flott. The boathouse, dammene, gateartister, ekorn, vakre magnoliatrær, sandvolleyball, baseball, robåter, masse mennesker som kosa seg på gresset i den varme vårsola. Har så masse bilder på kameraet, så flere bilder får komme senere. Her er iallefall noen.

Magnolia bakery skuffet ikke.

I går little league baseball – idag old boys match. De syntes det var stas med norske tilskuere 🙂

Etter Central park startet vi å gå mot Madison square garden. Måtte jo forevige oss på Times square. Her var det utrolig mye mennesker, lys, biler og støy. Store kontraster til parken.

På Hooters. Vi prøvde oss riktig nok på Hard rock cafe først, men der fikk ikke Fredrik sitte i baren og drikke cola. Han er ikke 21!!!!! Her kom dobbeltmoralen frem. Han måtte sitte på et annet bord. Derfor valgte vi å gå videre. På Hooters var ikke det noe problem.

Vi ladet opp til kamp på Hooters. Artig og veldig koselig. Det skal sies at jentene ikke er så lettkledde, og det var også gutter som stod i baren. Likestiling her nå altså.

Vi er klare til kamp. For et liv – og for en hall.

I forkant av kampen skulle fansene pris deles ut. "Steven McDonald Extra Effort Award". Dette er etter en politimann som ble skutt og såret i sin tjeneste. "Ett år etter opprettet New York Rangers en hederspris til ære for McDonald, «The Steven McDonald Extra Effort Award», som siden 1987/88-sesongen er blitt delt ut årlig til den spilleren som fansen i størst grad synes har gjort en ekstraordinær innsats." (Nettavisen). Han har selv før overrakt prisen, men døde i januar i år. Det var sønnen og enken som nå kom på isen for å dele den ut. Da de kom på isen ble de mottar med en enorm hyllest. Hun gråt, jeg gråt og det gjorde store menn ved siden av meg og mange andre også. Rørende.

Prisen er vunnet av Zuccarello både i 2014 og 2016. I år var det mange som tippet at den ville gå til kapteinen på laget McDonaugh. Masse flott ble sagt om spilleren som ville få prisen "Prisen går til en jeg er stolt over å kunne kalle en venn, sa Steven McDonalds sønn Conor McDonald, som også jobber i New York-politiet". Årets vinner er: Zuccarello.. Wow – hele hallene eksplodere og Zuuuuuuu runget gjennom hallen. Vi fire skrek oss hese, og da var jeg skikkelig stolt av å være norsk i Madison square garden. Vi skjønte at vi overværte noe veldig stort. Skulle så gjerne ha viftet med det norske flagget nå – men det hadde vi glemt på rommet. Så gråt jeg litt til når Zuccarello omfavnet enken i Johaug/Konge stil. For en varme den lønnen utstrålte. Dette står det nok om i nyhetene hjemme idag.

Kampen ble vunnet av New York Rangers, og vi gikk hjem fornøyde og litt emosjonelle. Dette hadde vært en stor kveld på mange plan. Utrolig å oppleve den store populariteten Zuccarello har her. Vi fikk virkelig oppleve dette her.

Vi høres!!

New York – dag 1

Når man står opp kl. 06.00 i New York da får man gjort mye.

Startet dagen med frokost på The butcher's daughter, Soho. Kan virkelig anbefales.

Etter frokost gikk vi ned til Battery park og tok fergen Staten Island ferries. Her hadde vi fått et godt tips, for fergen kjører forbi Frihetsgudinnen og Ellies Island- og er GRATIS. Her står det mange selgere utenfor som vil selge deg billetter til andre ferger, men ikke la deg lure. Vi sparte 100 dollar her.

Litt vind, men deilig med sol – og en fantastisk utsikt. Fergemannen hadde familie i Norge og syntes det var stas å snakke med oss.

Etter fergeturen gikk vi igjennom Battery park, som er et minnesmerke for falne under 2. verdenskrig. Nydelig område.

Våren har virkelig kommet til New York.

One World Trade center

Vi så One World Trade senter like ved, og tok turen dit. Det var utrolig sterkt. New York er en by med mye lyd, men rundt memorial vannfallene var det helt stille. Så gripende å stå her hvor så mange mennesker mistet livet i den forferdelige 11. september. Her rant tårene – sterkt. Et fantastisk flott minnesmerke.

At det er blomst ved navnet betyr at personen har bursdag den dagen.

Smorgasburg er et sted i Brooklyn som har et populært matmarked med pop-up boder med mye forskjellig mat. Dette er åpent lørdag og søndag fra april – september.

Jeg hadde lest om dette på Instagram og er så glad for at vi fikk oppleve dette som er litt på siden av New York.

Her var det utrolig mye godt å velge i. Masse spennende, fargerik og gode smaker.

Emilie valgte mozzarellasticks.

Espen spiste en slags buns med pulled pork.

Etter mat var det tid for drikke. Brooklyn brewery ble grunnlagt i 1988, og vi tok turen for omvisning og smaksprøver. Her måtte passet opp – streng identifikasjon. for å sjekke om vi var over 21 år 🙂 🙂 Er litt usikker på om de skjønte passet, for Fredrik på 19 år gikk rett inn.

Utrolig kult sted, og god øl.

Neste på to do-lista var Brooklyn bridge. Vi valgte å gå igjennom mesteparten av Brooklyn, og det var hyggelig. Utrolig flott – og stedet er etter vi fikk vite oppgradert veldig i løpet av de 5 siste årene. Det er nå en populær del av New York. Herlig atmosfære.

Jammen havnet vi ikke midt oppi en JR-baseball match også. De var så flinke – sjarmerende. Og det var helt fullt av tilskuere rundt banen. Moro å gå rett inn i det ekte hverdagslige Brooklyn.

Majestetiske Brooklyn bridge – for et byggverk. Utrolig kult å gå over her, og i nydelig vær uten en sky på himmelen.

Fredrik på Brooklyn bridge

Turen tilbake til hotellet gikk gjennom Chinatown med mye fristende.

Nå er det litt avslapping før vi skal ut å spise på The mercer kitchen i Soho. Til nå har vi gått 27 000 skritt, så vi får fylle på med noen kalorier.

Vi høres 🙂