Min vei til Birken

Ja – nå er det ikke det store sykkelrittet jeg trener til, det er gjennomført to ganger før, nei- nå er det løpet. Jeg løper inne på tredemølle tre ganger i uken og prøver å få til to ute. Deilig at våren er på vei. Må snart få til intervallløping, men jeg utsetter og utsetter det.. Huff – jeg må nok snart ta tak.. Kjentes bra ut på mølla i dag, men etter 30 minutter fikk jeg smerter bak i venstre kne. Ikke noe godt – men får håpe det bare er forbigående.

Flere som skal løpe Birken?

Lettvint etter trening i dag – Skyr med blåbær og litt eple. Deilig 🙂

Sitter med beinet høyt og venter på VM studio. Skikkelig moro med Norge om dagen.

Mye smak og litt rart

Det hele begynte med at bollessalg ble like vanlig som salg av bensin og diesel på bensinstasjonene. For å variere bollene ble det puttet merkevarer inn som smak. Det ble boller med Daim, Non-stop, Stratos osv. Jeg kaller det merkevareboller – for det er jo merkevaren som selger, og vi går fem på, eller gjør vi? Kjøper man virkelig mer Non-stop boller enn vanlige sjokoladeboller? Trolig gjør man det… For det kommer hele tiden nye smaker tuftet på en allerede godt innarbeidet merkevare.

Stadig blir bollene mer og mer avanserte, som Litago boller med brownies biter eller Smashboller. Utrolig hva man finner på å putte inn i en helt vanlig hvetebolle. For meg holder det med rosiner eller vaniljekrem, for jeg er ikke så begeistret for alle disse smaksvariantene. Når jeg baker selv kan det være at jeg putter inn litt syltetøy eller en bit Melkesjokolade (ungdommen i huset liker dette). Men jeg kaller ikke bollene Nora syltetøybolle eller Melkerullbolle. Det blir nok bare mammas boller.

Men jammen kommer ikke merkevare bakingen inn i hjemmebakingen også. Altså i form av kakemixer, og man finner både Stratos og Smash – i henholdsvis muffins og boller. Jeg for min del tror at dette ikke er produkter som blir å finne i butikkhyllene så veldig lenge. Hva tror du? Og er ikke vafler for å ha ting på? Kan vel ikke servere vafler med Smash, rømme og syltetøy? Eller Smash, smør og brunost?

Putt det du selv vil inn i boller og muffins, men jeg syntes det blir litt mye blanding av merkevarer. Og la nå vafler være vafler…. Er min menig da 🙂

Nye titler i arbeidslivet dukker opp!!! Er det virkelig mulig ?

Har hatt innlegg på bloggen før om hva jeg mener om sj og kj- lyden, og med dette mener jeg at vi må bli mye mer bevisst på bruken av dette. Før har jeg kommentert Kjells markiser, som blir uttalt SJells markiser i reklame på radioen, men når jeg fikk se dette innslaget på TV, ja da begynner jeg virkelig å lure. Dette i en nyhetsredaksjon på statskanalen attpå til.

Skjøttansvarlig – ny tittel? Nå må jammen media begynne å skjerpe seg, for dette holder ikke mål. Grunen til dette er at når man snakker feil  – ja, da skriver man feil også. 

Kjøtt skal uttales kjøtt og ikke sjøtt. Hadde det vært som med målmerket skarre-r (som brer seg fra Sørlandet), som oppstod ved at en fransk konge hadde skarre-r som talefeil, hadde jeg nok sett gjennom fingrene på dette med sj-lyden. MEN: sj-lyden er ikke et målmerke som sprer seg, fordi utviklingen av kj-lyden til sj-lyden ikkehar noe med dialekter å gjøre.  SSJ-uttalenkommer av at vi uttaler ord som slang (det ser ut til at dette med slang er i ferd med å få fotfeste i språket vårt) og dermed skaper slanguttrykk endringer i uttalen. Men er slang også akseptert som språklig forandring?

Hvordan skal barn lære seg rettskriving når de ikke kan forskjellen på lyder?  Ser iallefall ut som personen som har lagd det intervjuet for NRK selv sier skjøtt ,og det er definitivt ikke et barn, men en voksen (ennå verre). 

Ser man på ordet kyss, blir det altså sjyss… og skyss betyr jo noe helt annet. For eksempel: Jeg fikk sjyss av henne.. Hmmm- hva betyr så dette da? Er det bare min generasjon som pirker på dette, eller er sj-lyden i ferd med å innta språket vårt som noe permanent? Ikke vet jeg – annet enn at her hjemme kommer jeg til å fortsette å være streng på dette. Jeg retter alltid på barna når de sier sjøtt ikke kjøtt, eller sjino og ikke kino. Skal de på sjino spør jeg alltid: Hvor skulle du sa du? Da drar barna på smilebåndet og sier : kino.

 

Noen vil sikkert syntes jeg er fryktelig firkantet når det gjelder dette og ei skikkelig Tante Sofie, men dette er nå min mening. Hva er din?

En helt vanlig mandag

Først på skolen – foredrag om Den gresk ortodokse kirke

Litt forelesning – ta notater og begynne på ølvott

Lettvint til middag – omelett og avokado

Klar for trening med supre Mizuno sko

Puh… Økt på mølla = sliten. Så hente Fredrik på trening

Proteinkaffe med kanel

Skrive litt på bacheloroppgaven

Så er det tilbakelent i sofaen med 71 grader nord – Heia kjendisene

Cream = super kule gummistøvler

Gummistøvler har de siste årene blitt trendy, og de siste som hvier seg på dette er klesmerke Cream.

De kommer nå med gummistøvler helt i tråd med motebildet og ikke minst ser man det på fargen.

De har en bootslignende form og er kule, syntes nå jeg. 

Prisen på disse ligger rundt 630,- kroner – på Smargirl.no ( se banner under)

Hva syntes du?

Vakre opplevelser

Vinterferien har vært tilbragt her hjemme i Fredrikstad og vi har hatt det helt nydelig. Rene vårværet,  og det passer meg veldig bra –  våren er nemlig hjertelig velkommen.

Fantastisk med sånne omgivelser vi bor i – må bruke naturen oftere. 


Deilig mat har det også vært – nyter livet med gode venner og familie. 

Bursdagsfeiring, Oslotur og VM har vi også fått med oss. 

Nå er ferien over og hverdagen starter igjen – da er det viktig å ta vare på de små gleder. 

 

Ha en flott  ny uke !