Rød, hvit og blå inspirasjon til soverommet

Bilde 1


Jeg er på leting etter en knytebåndsgardin til Fredriks rom og fant så mange fine på Ellos. Hos Fredrik er det hvit og blått fra før, og dermed leter  jeg etter noe som kan matche det.

Se så mange fine jeg fant, og noe hadde også puter som matchen. Her blir det vanskelig å velge. 

Bilde 2

Bilde 3

Bilde 4

Bilde 5

Bilde 5

Bilde 6

Kjempe stilige syntes jeg de var. 

Fant også tøft sengetøy fra et av mine favorittmerker, svenske Gripsholm.

Blir spennende å se hva jeg ender opp med – får ta et lite råd med Fredrik , så jeg får hans mening også.

Alle bildene er hentet fra Ellos (lenke)

 

Hva syntes du? 

Skal vi stupe ?

Ser at programmet “Skal vi stupe” har fått terningkast 2 i VG, men jeg syntes det er artig jeg. Her i stua ler vi, men er samtidig mektig imponert. Ettersom flere har både vannskrekk og høydeskrekk mener jeg at de er tøffe som byr på seg selv, og skal prestere på TV. Jeg hadde aldri gjort det iallefall.

Lett underholdning? Ja, det er det, men noen ganger funker det også. 

Hva syntes du?

 

 

I morgen skal jeg ut på tur.


Kanskje får vi en tid til en tur på Operataket

I morgen skal jeg til Oslo med to medstudenter, og vi skal på et spennende besøk.

Dette året på lærerhøgskolen har jeg mitt siste semester med RLE og i den forbindelse skal vi besøke to trossamfunn. Våre valg falt på den ortodokse kirke og islam. Så i morgen skal vi i moskè for å snakke med imamen og overvære bønn. Det blir en annerledes opplevelse. Jeg er fast vikar for 2. klasse hver tirsdag og de har nå om islam. De var veldig nysgjerrig når jeg fortalte at jeg skulle i moskè, og mente helt bestemt at jeg måtte ha sjal over hodet. Siden jeg i timen med dere hadde på meg et stort sjal måtte jeg øve meg mente de. Etter gode instruksjoner fra elevene fikk jeg dekket alt mitt lyse hår, og de mente at jeg nå kunne gå inn i moskèen. Også måtte jeg love ei lita jente å lakke tåneglene. fordi det kunne være at jeg måtte vaske bena også…  herlig med engasjerte små elever 🙂 

Moskèen til Ahmadiyya i Oslo

Jeg har lovet de å ta bilder og fortelle om mine opplevelser. Det blir en spennende dag i Oslo. Samtidig gleder jeg meg å dele mien opplevelser med ivrige 2. klassinger på tirsdag. 

I tillegg skal vi jo også besøke den den gresk ortodokse kirke, og jeg er ikke i tvil om at vi kommer til å få oppleve noen helt nytt. 

 

Gleder meg 🙂

 

 

Emilie på russeball

Så var ventetiden over -Emilie klar for russeball. De har gledet seg så veldig, og nå var endelig dagen her. Det har vært kjolejakt, skojakt, veskejakt og hårkrise. Vi kom i mål og nå koser de seg.

Jeg vil også på ball – tenk så moro de har det 🙂 

 

Hjemmelagd sushi for første gang

Så var risen nøye lagd og det var bare innkjøp av denne Salma laksen da – den var ikke lett å oppdrive. Ikke hadde Rimi den og ei heller KIwi, så da ble det til at vi måtte kjøre inn til Fredrikstad for et lite laksestykke. Salmalaks hadde de ikke, så da ble det Frøya laks. Måtte forsikre meg om at den var grei å bruke til sushi ( for den var også fersk) , og jeg fikk forsikringer om at den var helt super.  


Frøya laks – den var så god, deilig og mild smak. 

Så gjorde jeg som på TV (God morgen Norge): tok litt vann i en bolle med en liten skvett riseddik, fuktet hendene med den og lagde en liten risball som hadde form som et riskorn. Deretter tok jeg litt (altså litt) wasabi på den siden av laksen som skulle ned mot risen og brettet den sirlig rundt riskornballen – voila. Det gikk jo 🙂 Jiiiippiii – ille moro, selv om det var litt klissete.  Denne gangen ble det bare nigiri biter, men man må jo starte et sted. 

Nå har vi kosa oss med sushi og er klar for dessert: sjokoladefondue med deilig frukt.

Ha en herlig fredagskveld du også

Gjør ting hun ikke kan….

I dag står sushi på menyen, og da mener jeg hjemmelagd sushi. Det har jeg aldri prøvd før, men har fått med meg at risen er den største utfordringen. Der har jeg fått gode tips av en venninne  via facebook,  som er super god på sushi. Nå er risen vasket, kokt, dampet og tilsatt riseddik+sukker. Nå står den til kjøling mens jeg drar i butikken på jakt etter Salmalaks. 

Har vært på nettet for å se på fremgangsmåter og diverse rulle-metoder, men tror det blir vanlig nigiri-sushi i første omgang. God morgen Norge er super til sånt. 

Er positiv på en fredag og tenker som Pippi: Dette har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert. Ellers blir det som Ludvig i Flåklypa: det er farli det….