Skogens gull = kantareller

Kantareller er nydelig og i dag var mannen i huset allerede på jakt etter årets første. Dette er resultatet av dagens fangst. Ganske beskjedent, men ser vi på værmeldingen de kommende dagene satser vi på bedre utbytte i slutten av uken.

Her er noen bilder fra fjorårets kantarell utbytte :

Hjelp, invadert av bananfluer

Når vi kom hjem fra ferie i dag oppdaget jeg mange ekle bananfluer på kjøkkenet. Flere som er plaget med det samme? Ikke har jeg hatt frukt eller grønnsaker liggende fremme men allikevel kryr det av dem på kjøkkenet. I løpet av kvelden har jeg allerede tatt kverken på et titalls, men syntes det kommer stadig flere??Ser på nettet at man kan lage en trakt av flaske med noe søtt i bunnen og tenker jeg får prøve det, eller er det noen andre som har et bedre råd? Alle kjerringråd tas i mot med takk.

Hvite seil, sol og hjem i sikte

Etter tre uker på sjøen er vi nå på vei hjem. Har en flott seilas i solskinn og bra vind. Koser oss ombord.

Skipper’n koser seg

Koster

Vimpelen til Fredrikstad seilforening henger i masta. Den er et fint kjennetegn på sjøen og når vi ligger i havn. På den måten er det lett å få øye på andre medlemmer.

Nydelig i Kosterfjorden i dag, men den kan være lunefull. I sommer har den krevd to liv; en som var på fisketur i jolle ble tatt av brottsjø og er ikke funnet, og samme uke gikk det ned en reketråler med en mann ombord. For tre år siden i den kraftige stormen gikk det ned et lasteskip med 8 mann ombord.
Når man ser sjøen flott og rolig som i dag er det nesten vanskelig å forstå. Her hos oss har alle ombord på vest og det oppfordrer jeg også alle andre til.

Kunsten å slappe av

“Den lever best som kan kunsten å slappe av ♥”
..Så senk skuldrene, slå av alt av medier, ta deg et glass vin eller en varm kopp te og nyt tilværelsen. Omgi deg med glødende mennesker og lys, ikke bråkete medier og energitappere. Da kommer energien du kanskje leter litt etter flytende tilbake i årene dine, og tenner opp gløden i hjertet og smilet igjen ♥

Ta vare på deg selv, du skal leve med deg selv resten av livet! 😉

 

Gode venner, sommer, solnedgang og god vin. Herlig <3

Oste Fruen i Sæby ++

 

Et besøk hos Oste Fruen er et av høydepunktene i Sæby. For oss som er matglade er dette et paradis. her finner man alle slags herligheter av italiensk pasta, olivenolje, balsamico eddiker, nydelige oster, rødviner, hvitviner, pesto, syltetøy… osv. osv. Her er de så hyggelige og man får en flott service – her får man smaksprøver på det man måtte ønske. Vi ble servert både pesto, oster og rødvin. Skal du til Sæby bør du absolutt besøke herlige Oste Fruen.

Etter å ha gått “bananas” hos Oste Fruen dekket vi et deilig tapas langbord på land med gode venner. Utrolig hyggelig og veldig godt. 


En musserende italiensk rødvin – Reggiano Lambrusco. Denne har jeg bare fått funnet hos Oste Fruen i Sæby. Skal serveres kald og er nydelig til ost og tapas. 

Les mer om den her: http://www.snooth.com/wine/reggiano-lambrusco-le-grotte-rosso-dolce-nv/

Utenfor Jensens Fiskehus på brygga i Sæby som serverer gode fiskeretter.men har også et gatekjøkken som serverer sjømat fastfood.

 Her henger rødspettene til tørk – de skal bli friterte fiskefilèter med pommes frites – eller den populære retten “Stjerneskudd”.  Det er brød med reker, fiskefilèter, salat og deilig remulade. 

Det viktigste er ikke at drikkeflasken får plass på sykkelen men at ølen passer 🙂

Vakre Sæby

Disse nydelige husene med stokkroser er det første jeg tenker på når noen nevner Sæby. Er det ikke nydelig?

Denne vakre kirken har et nydelige klokkespill morgen og kveld.

Nydelig hus til salgs 

Vi fikk en fin plass inntil brygga. Deilig 🙂

Sæby fra sjøen

 


Hver kveld kl. 21 er det en trompetspiller som markerer at flagget skal ned. De spiller som oftes 2 sanger og avslutter med “Daneborg” (den danske nasjonalsangen).

Den 23 juli i fjor hang flagget på halv stang og man både startet og avsluttet med “Ja, vi elsker”. Ikke et øye var tørt den dagen på brygga.