Eggesalat a la tante Heidi

I dag fristet tanten min meg med at hun skulle lage eggesalat. Hun lager verdens beste, og i dag fikk jeg hennes oppskrift. Deler den her med dere.

Jeg bruker:
8 egg
1/2 rødløk
1/2 dl sylteagurk
1 pose majones
1/2 ts karri
Salt og pepper etter smak
2 spiseskjeer lake fra sylteagurkene

Finhakk egg, rødløk og sylteagurk. Bland så alt sammen. Ferdig

Her til kvelds blir det da: rugbrød med ruccola og eggesalat.

Prøv dere også, enkelt og godt 🙂

TANKEKART OG KAFFE

Viktig å ta vare på hver dag, og husk ta vare på hverandre. 

Her har jeg allerede grepet dagen med tankekart og kaffe. Å lage tankekart er for meg en fin læringsstrategi for å tilegne seg stoffet på en enklere måte.

Jeg lager de selv utfra notater fra forelesning, og fra bøkene. Så setter  jeg de sammen i system. Funker fint for meg 🙂

Idag blir det lesing med en studievenninne og det skal bli koselig. Vi lærer av hverandre, og man husker bedre når man sitter og snakker sammen.

Så dagen i dag er igjen viet pensum og eksamensforbredelser. 

Ha en god dag med ting dere skal gjøre også : ) 

Dagens: forfriskning, laksepatè og kylling med blomkålpurè

Forfrisking: Farris,  eplemost, jordbær og isbiter. Deilig i varmen. (etter inspirasjon fra bloggen til: Line inspirasjon)

 

Dagens lunsj: laksepatè fra Brødrene Skogen fiskehandel, med litt ruccolasalat og hjemmelagd urtedressing. 

Smakte deilig 🙂

Nam nam, dagens middag.  I dag ble det grillet kyllingfilet med ovnsbakte grønnsaker (champignon, squash, paprika) og blomkål/potetpurè.

Jeg elsker hjemmelagd potetstappe og i dag ble det 50/50 med blomkål.

Blomkål/potetpurè:

6 poteter

1 lite blomkål hode

1/2 ts salt 

1 spiseskje smør i vannet

Spe med litt melk

1/2 spiseskje smør i purèen til slutt. 

Fremgangsmåte:

Del poteter og blomkål i biter. Kok det mørt i lettsaltet vann med smør.

Hel av vannet  og mos de.

Spe med melk og tilsett smør. Mos slik at det får en fin konsistens

Tilsett salt etter smak.

Enkelt og veldig godt !

Ha en fin kveld. Jeg gleder meg til å legge vekk pensumbøkene og få med meg en ny episode av Good Christian Bitches. (TVNorge kl. 21.30)

En god latter forlenger livet 🙂

 

Drømmefanger

I disse eksamenstider sover jeg dårlig og drømmer mye rart. I natt har jeg vært både på Island og i Finland hvor jeg ikke forstod hva de snakket, for språket var helt ukjent for meg. Det har ikke hjulpet nevneverdig det jeg har lest i pensum, om kasus, trykk på stavelser eller forskjellige vokaler. Så det var en frustrerende drøm:) Sånn går det når man leser om det nordiske språket, og de som er svært forskjellig fra norsk. Tror jeg skal henge opp en drømmefanger over senga som henter gode drømmer for meg 🙂

En spindelvev drømmefanger er opprinnelig lagd av Ojibwe indianerne hadde som hensikt å fange de vonde drømmene og slippe de gode igjennom, samt gi kunnskap til å tolke dem. Indianerne mente at natteluften var full av drømmer – både gode og onde. Drømmene var beskjeder fra åndeverdenen og ved å henge en drømmefanger over sengen fikk man ikke bare beskyttelse fra de onde åndene, men siden man også mente at drømmefangeren trakk til seg drømmer, fikk man ved hjelp av drømmefangeren mange gode drømmer med viktige beskjeder.

De viktige beskjedene hadde vært ille fint om var hvilket tema  jeg skal snakke om på muntlig eksamen J

Siden jeg nå er lys våken får jeg sette kursen for pensumbøkene og bli litt klokere. Det er spennende å lese om det nordiske språket, og alt fra forskjell til likheter. Det forskerne ikke er i tvil om er at vi i Norge forstår svensk og dansk bedre enn de forstår oss.  Så: tjena venner og ha en trevlig dag J

 

 

Sommerkveld, gitar og god mat

Sommeravslutning med medstudenter. Lærer Kari stilte sin koselige hytte til disposisjon for at vi skulle ha en hyggelig kveld. Av 33 studenter var vi bare 7! som møtte opp. Noen har nok allerede tatt ferie og glemt hele avslutningen, mens andre leser til kommende eksamener. Vi som var der koste oss med deilig mat, allsang, latter og fagprat. Utsikten og været var perfekt så det ble en hyggelig avkobling til eksamenslesingen.

Nydelige håndlagde glass fra Glasshytta i Fredrikstad.

Sjekk ut mer om Glasshytta her: http://www.glasshytta-gamlebyen.no/text1_8.html

Hverdagen er her

Så var hverdagen her igjen med en stor kleshaug klar til vask. Bare å brette opp armene, sortere, henge ut, ta ned og brette sammen.

Det positive er at det er fint tørk – sola skinner og det blåser ganske så bra. 

Vasker klærne med Durance som har en herlig duft av lavendel. Jeg fikk disse for første gang av en venninne i julegave, og siden det har jeg vært frelst.

Produktene fra Durance er miljøvennlige og inneholder mer en 90% naturlige ingredienser og er 90% biologisk nedbrytbare.

De får man blant annet kjøpt på nettbutikken: http://www.byvillapaprika.no/

Nå hiver jeg meg over kleshaugen, for så å lese til min siste eksamen dette semesteret. I kveld er det sammenkomst med min studiegjeng. men det gjenstår 

 å se om jeg tar meg tid til det da.  Ha en glad dag 🙂

Østfoldkystens perle – Engelsviken

En time og 10 minutter fra Oslo, og ca. 15 minutter øst for Fredrikstad finner man idylliske, Engelsviken. 

Om sommeren øker antallet beboere kraftig i Engelsviken da det er mange hytter i området. Den flotte stranda på Solviken er godt besøkt hele sommeren. Solviken Camping, som er delt i to, har også fullt belegg hele sommeren.

Til Engelsviken er det mange som kommer med båt for å kose seg på det som området kan by på av badeplasser, fiskemuligheter, god mat og underholdning. Om sommeren kan man også ta flybåten fra Tønsberg, som er beregnet på en lett tilgang fra Østfold til Torp flyplass i Sandefjord.

På Engelsviken brygge finner man den populære fiskerestauranten: Engelsviken Brygge.  Engelsviken Brygge Fiskerestaurant åpnet sine dører for første gang i mai 1995, og spesialitet har hele tiden vært fiskeretter. Her servere de sin berømte fiskesuppe, som av mange blir omtalt som: verdens beste.

I tillegg til mat er de også kjent for å ha god underholdning, og for 15. året på rad finner man suksess forestillingen “Tre om Taube”. Sagt om tidligere forestillinger: “Det er imponerende at manusansvarlig Nissa igjen klarer å lage en forestilling som skiller seg klart fra de foregående. Det sier en del om både mangfoldet i Taubes tekstunivers, og om kvaliteten på historiefortellerne på scenen. For alt det du forventer fra Tre om Taube av humor, anekdoter, dramatiseringer, hatteskift, musikalske ablegøyer og kunstnerisk overskudd.” Sjekk ut sommerens booking for billetter herhttp://www.engelsvikenbrygge.no/tre-om-taube

I sommerhalvåret er det også ofte fullt trøkk i puben med innleide band. Så her kan man kose seg både på dagtid og kveldstid.

Brødrene Skogen fiskehandel AS er velkjent i Fredrikstad og omegn for sine utsøkte delikatesser når det gjelder sjømat. De har et stort og godt utvalg i egenproduserte fiskekaker, laksepate, laksepaier, fiskesuppe, kreolsk pasta og nydelige sildesalater for å nevne noen. Garantert at tenna løper i vann her 🙂 http://www.brodreneskogen.no/

 

I området rundt finner man den koselige gårdsbutikken “Det lille ekstra” som drives av Lisa, og hvor kaffen alltid er klar.  http://lisahaviken.blogspot.com/

Leter man etter skatter av gjenbruk, eller nye ting til hus og hjem kan man også avlegge Ann-Kristin en visitt: http://hellek-kristin.blogspot.com/

 

I Engelsviken er det en uformell og trivelig atmosfære. På “jugabenken” finner man lokale “helter” som forteller skrøner, mimrer og gamledager, og kommer med anekdoter om ting og tang.

 

Sitat fra DDE om Engelsviken: Engelsviken var bare helt konge, en kanonkveld for både oss på scenen og det virket også som om publikum hadde det veldig bra.

 

 Verdens beste fiskesuppe

 

Helt nydelig

 


Her finner man masse godt 🙂

Tre om Taube 

BESØK ENGELSVIKEN ER DAGENS OPPFORDRING 🙂

 

Hjem kjære hjem

Etter noen nydelige dager på sjøen med skikkelig sommervær, har hverdagen allerede innhentet meg.

Dagen startet med semifinale for Lervik J18, som de desverre tapte 🙁

Så bar det rett hjem til pensum i Norsk 3, om tospråklighet og nordiske språk. Neste mandag kl. 18.00 er jeg forhåpentligvis klar for muntlig eksamen. 

I mellomtiden vil det bli lagt ned mange timer over: bøker, notater og tankekart.  Så det er bare å stålsette seg, og være flink jente. Etter det kommer en etterlengtet sommerferie.

Middagen i dag og i uken fremover blir nok lettvint og kjapt, begynner allerede i dag med å bestille pizza.

Ha en god søndag-mandag 🙂 

 

Rekesmørbrød i Engelsviken

Nå ligger vi fortøyd i Østfoldskystens perle; Engelsviken. Her koser vi oss på bryggekanten med reker og hvitvin 🙂 I dag har jeg byttet ut loffen med rugbrød
som jeg syntes metter mer, og har en god smak. Dill, sitron, majones og rødløk er et must. Smaker fortreffelig i disse nydelig omgivelsene her. Mer om Engelsviken og hva det kan by på kommer i et innlegg i morgen 🙂 Ha en flott kveld.

Paradis

En ny herlig soldag. I dag blir det eksamenslesing på dekk m høy solfaktor. I kveld skal vi heie frem Lervik J18 til flere seiere i Fredrikstad cup. Husk ta vare på små og store i sommervarmen. Beskytt hode, bruk høy solfaktor og drikk masse. De firbeinte trenger skygge og vann. Det var dagens formaninger, så er det bare å nyte. Carpe diem 🙂