Gulrot og ingefærsuppe – hot og spicy

Supper er så enkelt å lage og smaker så godt. Sier alltid til meg selv når jeg lager suppe at dette må jeg gjøre oftere. 

Har satt meg som mål å ha suppe på middagsmenyen en dag i uken nå en tid fremover. Så håper jeg å kunne dele noen oppskrifter med dere her. 

Denne gulrot og ingefærsuppen har gode smaker, og kan gjøres så sterk du ønsker. Noen her hjemme har sarte ganer så denne er akkurat passe på den skalaen.

Server gjerne med et godt brød ved siden av. 

Gulrot og ingefærsuppe

Ingredienser:
4 porsjoner

1/2 rød chili
1ss olje
1 gul løk
1-2 fedd hvitløk
6 gulrøtter
5 cm fersk ingefær
1 liter grønnsaksbuljong
2 stilker selleri – eller to skiver selleriot
1 ss sitronsaft
1/2 ts salt
1/4 nykvernet pepper
Fersk koriander

 

 

Raspe ingefær, grovhakk løk, finhakk hvitløken, og chilien –  del gulrøtter ,sellerirot i biter.

Fres løk og hvitløk i olje til alt er mykt.

Tilsett gulrøtter, og selleri og stek i et par minutter.

Tilsett buljongvann, sitronsaft, ingefær og kok opp.

La det småkoke til grønnsakene er myke.

Mos alt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Server suppa med en klatt creme fraiche eller rømme, og strø frisk koriander over.

Velbekomme 🙂 
 

6 kommentarer

Siste innlegg