Makroner – deilige søte små munnfuller

Makroner har blitt veldig populært, og kommer med mange forskjellige smaker. Mange har hørt at de er vanskelige å lage, men ta deg god til å følg oppskriften nøye. Disse makronene er lagd med italiensk marengs og da er det viktig å være nøye på gradene når man koker sukker og vann. Fyll lager du etter ønske. Disse jeg har lagd her er med sitronkrem, salt karamell og bringebærkrem med hvit sjokolade.

 

Du trenger:

 

250 gram mandelmel

250 gram melis

100 gram eggehvite

225 gram sukker

60 gram vann

80 gram eggehvite

 

Digitalt termometer for å måle gradene på sirupen du lager.

Fremgangsmåte:

 

1. Sikt mandelmel og melis i en bolle og bland inn 100 gram eggehvite.

2. Hvis du vil farge makronene, så gjør du det nå. Da tar du litt gelefarge og blander inn i massen.

3. Pisk 80 gram eggehvite i en bolle. Piskes på medium hastighet til det begynner å skumme.

4. Ta en liten kjele og tilsett sukker og vann. Kok opp og la koke til sukkerlaken måler 118 grader (bruk et digitalt mat-termometer). Dypp kjelebunnen i kaldt vann når sirupen er ferdig – slik at oppvarmingen stoppes.

5. Hell den varme, 118 graders, sukkerlaken ned i eggehvitene i en tynn stråle mens maskinen går på lav/medium hastighet. Når all laken er tilsatt setter du hastigheten opp til høy. Pisk til du har en romtemperert marengs. Den skal ikke overpiskes, bare til toppene faller over på siden.

6. Rør inn halvparten av marengsen sammen med mandelblandingen med en slikkepott. Tilsett så resten av marengsen og vend den inn til du har en røre som er tykk, men flyter litt utover. Som en softis konsistens. (Det er her det er viktig å ikke røre så den blir for tynn).

7. Ha røren i en sprøytepose med rund tip og sprøyt runde makroner på et stekebrett som enten er dekket med silikonmatte eller bakepapir. Størrelsen som en femkroning.

8. La makronene stå til tørk i 30 minutter før du steker de i forvarmet ovn på 150 grader i 12-13 minutter. Legg et kjøkkenhåndkle mellom ovnen og døren.

9. Ta makronene ut av ovnen, og la de bli kalde på brettet før du tar de av.

10. Legg på fyllet du skal bruke.

Oppbevares i en boks med lokk i kjøleskapet. Holder seg i ca. 4-5 dager.

Stek makronene (uten å tørke dem først) på 130 grader varmluft i ca. 13 minutter, så 110 grader i 4 minutter. Avkjøl helt før du tar dem av matten/papiret.

Salt karamell fyll:

Du trenger:

150 gram sukker

75 gram Meierismør

1,5 dl kremfløte

2-3 klyper havsalt 

Fremgangsmåte:

1. Smelt sukkeret i en middels stor kjele på middels varme.

2. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet. Når sukkeret er gylden karamell tar du kjelen av den varme platen, og tilsetter romtemperert smør i biter.

3. Rør sammen. Sett kjelen tilbake på varmen og rør til smøret har smeltet.

4. Tilsett den varme fløten, litt av gangen. Når all fløten er tilsatt lar du karamellen småkoke i 3-4 minutter, mens du rører. Tilsett salt og smak til.

5. Så siler du karamellen slik av eventuelle harde klumper blir igjen i silen. 

6.  La karamellen avkjøles i kjøleskapet til den er kald og fått en tykk konsistent. Ha i en sprøyte og fordel karamellen mellom hver makron.

 

Oppskrift på sitronkrem finner du her:  Lemon curd

 

    1. iselinsorvik: Hei, tusen takk så hyggelig. Ja, du må prøve deg – det er ikke så vanskelig som mange tror. Og belønningen etterpå er så utrolig gode små kaker 🙂
      Ha en fin kveld videre 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg