Svinefilet på en seng av spinat og fargerike grønnsaker

En fargerik og godt form med deilige grønnsaker. Lettvint og magert.

Du trenger: (4 personer)

Ca. 800-900 gram svinefilet

1 pose spinat

1 stor røde paprika i skiver

1 stor gul paprika i skiver

1 squash i skiver

1 aubergine i skiver

1 fedd hvitløk

Frisk timian eller oregano

3 ss chilipasta (sambal oelek)

0,75 dl soyasaus

Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Ha spinat i bunn av en smurt ildfast form. Fres grønnsakene lett i olje i en stekepanne, et par minutter. Fordel grønnsakene over i den ildfast formen. Jeg har lagt de i en sirkel langs formen. Ha soyasausen over.

Stek svinefileten på alle sider. Ha gjerne et hvitløksfedd og en kvist timian/oregano i stekepanna sammen med svinefileten. Krydre med salt og pepper. Ha chilipastaen på svinefileten og legg den oppå spinaten. Stikk steketermometer i den mest kjøttfulle delen av fileten.

Stekes i ovn ved 150 grader til svinefileten har en kjernetemperatur på 68 grader.

Serveres gjerne med villris – eller en god hjemmelagd potetmos.

Velbekomme 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg