Focaccia i dampovn

Focaccia er et populært brød, og smaker godt til mye. Denne gangen er oppskriften beregnet for dampovn. Jeg har brukt hevefunksjonen og varmluft med damp. Her kommer min oppskrift og fremgangsmåte.

 

Ingredienser:

8 dl vann

50 g gjær

3+1 ss olivenolje

1 ts salt

1 ts honning

ca 17 dl hvetemel

Fremgangsmåte:

Løs gjæren opp i lunkent vann, tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet. Tilsett 3 ss olje, salt og honning. Elt inn hvetemel. Deigen skal ha en ?tykk grøtaktig? konsistens. Tipset for å få en saftig og høy focaccia er å elte ca. 15 minutter. Tilsett den siste ss med olje helt mot slutten slik at den smører seg rundt deigen. Sett bollen uten plastfilm til heving ca 30 min. på hevefunksjonen.

Hell deigen over i en smurt eller bakepapirkledt liten langpanne (30×40 cm).. Klapp deigen til den dekker formen. Sett så langpannen tilbake i ovnen på hevefunksjonen 30 min.

Hell litt olivenolje over det ferdig hevede brødet. Stikk hul i brødet med fingertuppen og dryss over grovt salt (flaksalt) og evt. frisk rosmarin. Jeg har brukt det jeg hadde idag og det var tørket timian. Her er valgene mange, så velg det du liker best, eller har tilgjengelig. Deilig også med soltørkede tomater og oliven. 

Stek på nederste rille i varm stekeovn på funksjonen varmluft med damp ved 175 grader i 20 – 30min.

 

Idag ble focacciaen servert til pasta carbonara.

Velbekomme!

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg