Andebryst med Sous Vide i dampovn

Tilberedning av kjøtt i Sous Vide gir et fantastisk resultat. Disse andebrystene ble så utrolig møre. Vi har en AEG competence stekovn/dampovn med Sous Vide funksjon, og er så fornøyd. Det har noen ganger vært litt vanskelig å finne oppskrifter til den, til tross for kokeboken. Jeg prøver meg frem. For å bruke Sous Vide trenger man en vakuum maskin til å vakuumere kjøttet. 

Jeg tørket godt av andebrystene og krydret de med salt og pepper. La også ved noen friske kvister timian. Ikke lag ruter i skinnet før de skal tilberedes  i Sous Vide, det er mye enklere å rute de etterpå.  Sett ovnen på Sous Vide funksjonen, 60 grader og legg de på en rist. Mine lå 3,5 timer, men de kan også ligge kortere. Ønsker du litt rødere kjøtt kan du sette gradene på 58. 

Da de var ferdige i Sous Vide tok jeg de ut av posen og rutet skinnet. Når de har fått dampet er dette mye lettere. Husk å ta vare på kraften i posen, da jeg bruker den i sausen. 

Tilbehøret til andebrystene er sellerirotpuré, aspargesbønner og rødvinssaus. 

Når sellerirotpurén er ferdig steker jeg skinnet sprøtt i panna. Legg skinnsiden ned i en kald stekepanne. La den steke på middels varme til skinnet er sprøtt og fettet er smeltet. Legg de så til å hvile mens du lager sausen.

 

Rødvinssaus:

2 stk sjalottløk

5 dl rødvin

5 dl oksekraft , eventuelt annen kraft

100 g usaltet smør

1⁄2 ts salt

1⁄2 ts nykvernet pepper

Fremgagsmåte: 

1. Skrell løk, og finhakk den. Fres finhakket løk raskt i en liten kjele/gryte med litt olje.

2. Hell på rødvin, og kok væsken inn til det er 1/4 del igjen (til det får en “marmelade” konsistens), dette tar minimum 30 minutter.

3. Tilsett kraft + væsken som var i posen – og kok det inn til halv mengde, ca. 15 minutter. Sil sausen.

4. Rør inn terninger av kaldt smør. Smak til med salt og pepper.

Ikke la sausen koke etter du har hatt i smøret. Da kan sausen skille seg.

Anrett retten med sellerirotpuré, aspargesbønner, skåret andebryst og rødvinssaus.

 

Velbekomme !

    1. Jeg har Miele dampovn, men er ikke flink til å bruke den. Må man ha spesiell Sous Vide-funksjon for å tilberede mat på den måten? Eller kan man stille inn temp på eks 58 grader på en vanlig damp-ovn? Og en annen ting; Hvilken type koke-kar er mest hensiktsmessig dersom man skal koke ris, pasta eller supper? Jeg har bare perforerte panner + en stor oppsamlingspanne.

    2. Eva S Knutsen: Hei, du mÃ¥ ha Sous Vide ellers blir det mer kokt mener jeg. Ellers bruker Le Creuset i dampovnen 🙂 Det gjelder bÃ¥de nÃ¥r jeg lager gryter og brød i ovnen. Liker ogsÃ¥ de best pÃ¥ kokeplata 🙂 Prøv deg frem m dampovnen – det er helt supert. Jeg bruker den nesten hver dag. OgsÃ¥ er den helt super til Ã¥ heve i. Du finner noen oppskrifter med damp her pÃ¥ bloggen. Lykke til – det er ille moro 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg