New York – dag 2

Idag startet også dagen kl. 6 her i New York. Kroppen sitter igjen i norsk tid. Det positive er at vi får mye ut av dagen. Idag ble det frokost på hotellet, også kapret vi en taxi. Det bar rett til Rockefeller center, og Top of the rock.

Tidlig om morgenen går det raskt med taxi. Man kan også bruke metroen til å forflytte seg, men vi syntes det er OK å se litt. Et alternativ er å kjøpe pass til Hop-on-hop-off bussene.

Vi ankom Rockefeller center i et fantastisk vær. 14 grader, sol og vindstille. Vi måtte faktisk gå til innkjøp av solkrem, fordi nesa mi allerede ble rød i går. Forventningene til Top if the rock var store, men ikke ante jeg at alt overgikk de. For et fantastisk sted og utsikt. Selv ikke høydeskrekken min slo inn her – utrolig nok.

Vi valgte Top of the rock til fordel for Empire state building. Grunnen til det er at vi har fått mange gode tips om dette – og vi ønsket å se Central park herfra. Utsikten skuffet ikke – dette overgikk alt vi hadde tenkt.

Vi hadde hørt at Magnolia bakery lå i Rockefeller center – og gleden ble stor da vi fant ut at det stemte. Vi kunne ikke la være å kjøpe med banana puddingen, som jeg har hørt så mye om. Den var ille god – anbefales.

Cupcakesen ble beundret og kjøpt med for å nytes på pikniken i Central park senere.

Etter den overveldende utsikten gikk vi gjennom deler av Central park til The national history museum.

Vi startet i sommerfuglrommet og gikk gjennom hele museet. Her var det utrolig mye spennende å se på. Vi kosa oss.

Etter noen timer på museet kjøpte vi med oss mat, og ruslet for å ha pikniken i Central park.

En rekke matvogner utenfor museumet, som solgte spennende mat – og sunn drikke. Vi fylte opp sekken – tid for lunsj i Central park.

Central park var akkurat som på filmene, så utrolig flott. The boathouse, dammene, gateartister, ekorn, vakre magnoliatrær, sandvolleyball, baseball, robåter, masse mennesker som kosa seg på gresset i den varme vårsola. Har så masse bilder på kameraet, så flere bilder får komme senere. Her er iallefall noen.

Magnolia bakery skuffet ikke.

I går little league baseball – idag old boys match. De syntes det var stas med norske tilskuere 🙂

Etter Central park startet vi å gå mot Madison square garden. Måtte jo forevige oss på Times square. Her var det utrolig mye mennesker, lys, biler og støy. Store kontraster til parken.

På Hooters. Vi prøvde oss riktig nok på Hard rock cafe først, men der fikk ikke Fredrik sitte i baren og drikke cola. Han er ikke 21!!!!! Her kom dobbeltmoralen frem. Han måtte sitte på et annet bord. Derfor valgte vi å gå videre. På Hooters var ikke det noe problem.

Vi ladet opp til kamp på Hooters. Artig og veldig koselig. Det skal sies at jentene ikke er så lettkledde, og det var også gutter som stod i baren. Likestiling her nå altså.

Vi er klare til kamp. For et liv – og for en hall.

I forkant av kampen skulle fansene pris deles ut. "Steven McDonald Extra Effort Award". Dette er etter en politimann som ble skutt og såret i sin tjeneste. "Ett år etter opprettet New York Rangers en hederspris til ære for McDonald, «The Steven McDonald Extra Effort Award», som siden 1987/88-sesongen er blitt delt ut årlig til den spilleren som fansen i størst grad synes har gjort en ekstraordinær innsats." (Nettavisen). Han har selv før overrakt prisen, men døde i januar i år. Det var sønnen og enken som nå kom på isen for å dele den ut. Da de kom på isen ble de mottar med en enorm hyllest. Hun gråt, jeg gråt og det gjorde store menn ved siden av meg og mange andre også. Rørende.

Prisen er vunnet av Zuccarello både i 2014 og 2016. I år var det mange som tippet at den ville gå til kapteinen på laget McDonaugh. Masse flott ble sagt om spilleren som ville få prisen "Prisen går til en jeg er stolt over å kunne kalle en venn, sa Steven McDonalds sønn Conor McDonald, som også jobber i New York-politiet". Årets vinner er: Zuccarello.. Wow – hele hallene eksplodere og Zuuuuuuu runget gjennom hallen. Vi fire skrek oss hese, og da var jeg skikkelig stolt av å være norsk i Madison square garden. Vi skjønte at vi overværte noe veldig stort. Skulle så gjerne ha viftet med det norske flagget nå – men det hadde vi glemt på rommet. Så gråt jeg litt til når Zuccarello omfavnet enken i Johaug/Konge stil. For en varme den lønnen utstrålte. Dette står det nok om i nyhetene hjemme idag.

Kampen ble vunnet av New York Rangers, og vi gikk hjem fornøyde og litt emosjonelle. Dette hadde vært en stor kveld på mange plan. Utrolig å oppleve den store populariteten Zuccarello har her. Vi fikk virkelig oppleve dette her.

Vi høres!!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg