New York – dag 1

Når man står opp kl. 06.00 i New York da får man gjort mye.

Startet dagen med frokost på The butcher's daughter, Soho. Kan virkelig anbefales.

Etter frokost gikk vi ned til Battery park og tok fergen Staten Island ferries. Her hadde vi fått et godt tips, for fergen kjører forbi Frihetsgudinnen og Ellies Island- og er GRATIS. Her står det mange selgere utenfor som vil selge deg billetter til andre ferger, men ikke la deg lure. Vi sparte 100 dollar her.

Litt vind, men deilig med sol – og en fantastisk utsikt. Fergemannen hadde familie i Norge og syntes det var stas å snakke med oss.

Etter fergeturen gikk vi igjennom Battery park, som er et minnesmerke for falne under 2. verdenskrig. Nydelig område.

Våren har virkelig kommet til New York.

One World Trade center

Vi så One World Trade senter like ved, og tok turen dit. Det var utrolig sterkt. New York er en by med mye lyd, men rundt memorial vannfallene var det helt stille. Så gripende å stå her hvor så mange mennesker mistet livet i den forferdelige 11. september. Her rant tårene – sterkt. Et fantastisk flott minnesmerke.

At det er blomst ved navnet betyr at personen har bursdag den dagen.

Smorgasburg er et sted i Brooklyn som har et populært matmarked med pop-up boder med mye forskjellig mat. Dette er åpent lørdag og søndag fra april – september.

Jeg hadde lest om dette på Instagram og er så glad for at vi fikk oppleve dette som er litt på siden av New York.

Her var det utrolig mye godt å velge i. Masse spennende, fargerik og gode smaker.

Emilie valgte mozzarellasticks.

Espen spiste en slags buns med pulled pork.

Etter mat var det tid for drikke. Brooklyn brewery ble grunnlagt i 1988, og vi tok turen for omvisning og smaksprøver. Her måtte passet opp – streng identifikasjon. for å sjekke om vi var over 21 år 🙂 🙂 Er litt usikker på om de skjønte passet, for Fredrik på 19 år gikk rett inn.

Utrolig kult sted, og god øl.

Neste på to do-lista var Brooklyn bridge. Vi valgte å gå igjennom mesteparten av Brooklyn, og det var hyggelig. Utrolig flott – og stedet er etter vi fikk vite oppgradert veldig i løpet av de 5 siste årene. Det er nå en populær del av New York. Herlig atmosfære.

Jammen havnet vi ikke midt oppi en JR-baseball match også. De var så flinke – sjarmerende. Og det var helt fullt av tilskuere rundt banen. Moro å gå rett inn i det ekte hverdagslige Brooklyn.

Majestetiske Brooklyn bridge – for et byggverk. Utrolig kult å gå over her, og i nydelig vær uten en sky på himmelen.

Fredrik på Brooklyn bridge

Turen tilbake til hotellet gikk gjennom Chinatown med mye fristende.

Nå er det litt avslapping før vi skal ut å spise på The mercer kitchen i Soho. Til nå har vi gått 27 000 skritt, så vi får fylle på med noen kalorier.

Vi høres 🙂

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg