Poké bowl – sushi med ny vri

Er veldig glad i sushi, og hadde lyst til å prøve poké bowl. Retten stammer opprinnelig fra Hawaii, men vet at man også selger dette fra en matvogn på Majorstuen. Det var her jeg hentet oppskriften på marinaden til denne retten.

Mye flere varianter å lage/velge mellom, men denne retten er fra hva jeg fant av ingrediens i skapet mitt.

Jeg brukte til 2 pers:

1 pose boli in bag Sushi ris

1 filet Frøya laks

1/2 mango

1 avokado

1/2 hjertesalat

Frisk koriander

Til marinaden:

Litt revet ingefærrot

1 fedd finhakket hvitløk

1 ts chilipulver

Sesamolje (litt)

Soyaolje

Riseddik

Pynt:

Sesamfrø

Start med å koke risen i litt salt vann.

Du bruker ikke sukker og riseddik til risen, som man gjør til sushi.

Marinaden til laksen:

Bland sammen finhakket hvitløk, ingefær, chilipulver, soyaolje, en dæsj riseddik og noen dråper sesamolje.

Skjær laksen i biter og legg den i marinaden. Vend marinaden godt rundt laksen – og la den stå i 30-45 minutter.

Kutt opp avokado, mango og hjertesalat.

Gjør klar til tilberedning:

Ta litt ris i bunn av en dyp liten bolle. Risle litt soyaolje over. Legg over hjertesalat, mango, avokado, chili og frisk koriander. Ta laksebitene ut av marinaden og legg over. Strø litt sesamfrø over.

Klart til servering – velbekomme.

(Jeg hadde litt finhakket chili over, men det kan du gjerne droppe).

Siste innlegg