Spaghettigryte

Pastamiddag her idag – lettvint, men gode smaker. Her er en spaghettigryte med hjemmelagd fyldig kjøttsaus. Jeg bruker ikke annen væske enn en boks hakkede tomater, så om du ønsker en mer flytende saus kan man spe opp med litt kjøttbuljong.

Jeg brukte kalkun/kyllingkjøtt, men man kan fint bruke vanlig kjøttdeig/karbonadedeig. Jeg hadde friske urter, men tørket krydder går like bra.

Du trenger:

(4 personer)

Ca. 400 gram kalkun/kyllingkjøttdeig

2 gulrøtter

1 løk

2 fedd hvitløk

1 boks hermetiske tomater med basilikum og oregano

2 ss ketchup

2 ts chilipulver

Hakket frisk basilikum

Hakket frisk oregano

Salt/pepper

Olivenolje til steking

Spaghetti

Revet parmesan til topping

Fremgangsmåte:

Hakk løk og hvitløk. Skjær gulrøttene i små biter. Ta litt olivenolje i en gryte – surr løk og hvitløk til de får litt farge. Ta oppi gulrøttene og tilsett chilipulver. Stekes i et par minutter. Legg så oppi kalkun/kyllingkjøttdeigen og stek den i gryta med grønnsakene til den er gjennomstekt. Kok samtidig spaghetti i egen kjele.

Hell over boksen med hakkede tomater i gryta med kalkun/kyllingkjøttdeigen, samt urtene – og smak til med salt/pepper. La det småkoke ca. 3-5 minutter. Pass på så ikke gulrøttene blir for myke – godt at det er litt motstand i de.

Hell vannet av den kokte spaghettien, og bland den i gryta med kjøttsausen.

Strø over revet parmesan og noen friske urter om du har.

Velbekomme

4 kommentarer

Siste innlegg