Spicy nudelsuppe

Så var det tid for første middag i våre nye rutiner, og jeg har tenkt til å hive meg på "den grønne bølgen". Med det mener jeg Meatfree Monday, så her blir det suppe på mandager fremover. Suppe er undervurder og metter mer enn man tror – spesielt om man har litt byggryn, pasta eller nudler i. Her er min oppskrift, basen til den har jeg funnet på bloggen: Mat på bordet.

Du trenger:

(4-6 personer)

1 ss rød currypaste

2 løk, grovhakket

4 fedd hvitløk i fine skiver

ca. 2cm fersk ingefær, skrelt og skjært i tynne staver

1 liter kyllingkraft

1 boks kokosmelk

3 gulrøtter i fine staver

1 brokkoli i små buketter

1 rød paprika, skjært i biter

2 dl brekkbønner, fryste

ca. 200g nudler

Tilbehør:

Fersk koriander

Lime

Grovt brød

Til kyllingkraften brukte jeg to slike fond til en liter kraft.

Fremgangsmåte:

Skrell, skjær og hakk alt som skal opp i suppen.

Varm opp en stor gryte. Ha litt olje i og stek curypasten med løk, hvitløk og ingefær til det får litt farge. Ha god varme i gryta – dette skal gå fort. Ha opp i kokosmelken og rør den ut. Tilsett kyllingkraft og la suppen koke opp. Smak til med salt. Synes du suppen kan være litt sterkere kan du tilsette mer currypaste.

Hvis du ikke skal spise middag med en gang kan du la suppen stå og trekke nå. Det tar nå ca. 5 minutter å få suppen ferdig, og den er best når ikke grønnsakene og nudlene er overkokte.

Ha opp i brokkoli og la det småkoke i suppen ett minutt eller to. Ha opp i brekkbønnene, paprikaen og gulrøttene. Ha opp i nudler. La det koke videre ett par minutter.

Server suppen med et dryss av fersk koriander og en "skvis" lime. (Dette kan droppes).

Velbekomme 🙂

6 kommentarer

Siste innlegg