Tacogryte – en hit

Dette trenger du til 4 personer:

– litt olje

– 400 g karbonadedeig

– 1 liten løk

– 2 hvitløksfedd

– 1 rød chili

– 1 pose tacokrydder

– 1 ts cayennepepper

– 1 boks grovhakkede tomater

– 1 fond kjøttkraft

– 5 dl vann

– 150 g mais

– 1 boks salatbønner

– 1 dl langkornet ris (10 min).

– rømme og revet ost til servering

Slik gjør du:

Skrell løken og grovhakk den. Skrell hvitløksfeddene og finhakk dem. Ta ut frøene og finhakk chilien. Varm opp stekepannen. Ha i olje og stek karbonadedeigen sammen med løken. Stek karbonadedeigen til den er gjennomstekt. Ha i hvitløk og chili og stek litt til. Ha i tacokrydder og bland det godt inn. Ha karbonadedeigen over i en stor kjele. Hell over grovhakkede tomater, vann og ha i tomatpuré. Bland inn mais. Skyll bønnene og bland dem inn i gryten. Kok opp og ha i risen. La gryten koke uten lokk i 10 minutter til risen er ferdig. Spe med vann om den blir for tykk.

Server gryten med en rømmeklatt på toppen.

Lettvint og veldig godt.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg