Sitronterte med marengs

En av mine favorittkaker er sitronterte med marengs. Frisk og god med deilig smak av sitron. Knasende sprø bunn og fløyelsmykt fyll – nam nam. Her er oppskriften jeg bruker – den har jeg hentet fra Lars Lian i Kakekrigen.

Mørdeig :

200g hvetemel

120g usaltet smør ( romtemperert )

75g melis

25g mandelmel ( malte mandler )

1 egg

Bland sammen hvetemel, melis, mandelmel i bollen til kjøkkenmaskinen. Sett elte – kroken og bland sammen.

Del smøret i terninger og tilsett dette i melblandingen, rør sammen på lav hastighet til smøret er blandet med melet. Rør så inn egget.

Ta deigen ut av maskinen og kna den forsiktig sammen. Press den litt flat og pakk deigen inn i plastfilm. Legg deigen kaldt.

Kjevle deigen ut og fôr en terteform med løs bunn eller en kakering på 24cm bredde, 1,5cm høy.

La litt av deigen henge over kanten når du steker formen, prikk bunnen med en gaffel. Legg bakepapir i formen og fyll opp med tørkede erter.

Stekes i forvarmet ovn på 200c i ca. 12 min. Ta formen ut av ovnen, løft ot papiret med de tørkede ertene. Renskjær kanten. Stek så formen videre til den er gyllen.

Sitroncurd

150g friskpresset sitronsaft

revet skall av ½ sitron

6 eggeplommer

175g sukker

250g usaltet smør

Bland sammen sitronsaft, sitronskall, eggeplommer og sukker i en kasserolle. Pisk blandingen over medium varme til blandingen tykner og blir til en luftig blank krem. Trekk kasserollen fra varmen og pisk inn kaldt smør som er delt i terninger. Pisk til smøret er oppløst og god blandet i curden.

Hell så kremen i den ferdig stekte terteformen og sett kaken i kjøleskapet i mens du lager marengsen.

Marengs

3 eggehviter ( 90g ) ( romtempererte )

160g sukker

saft i fra 1/6 sitron

en knivspiss salt

Pisk eggehvitene luftige. Tilsett sukkeret litt av gangen. Når sukkeret er tilsatt tilsetter du salt og sitronsaft. Pisk til en luftig marengs.

Fordel marengsen over sitronkremen og brenn av toppen men en gassbrenner.

Velbekomme 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg