Brødpinner – godt til høstens supper

 

 

Brødpinner eller grissini ,som det heter på italiensk , passer ypperlig til høstens supper – eller til tapas

De har få ingredienser og er lette å få til. Det som tar lengst tid er å heve deigen, ca. 1 time 

Du trenger:

200 gram hvetemel

100 gram durumhvete (du kan bruke hvetemel)

25 gram gjær (eller en 1/2 pose tørrgjær)

2 ts sukker¨

1 ts salt

2 dl lunket vann

3 ss olivenolje

Jeg strødde over litt ulike krydder før steking. Jeg lagde tre varianter med: timian, havsalt og valmuefrø. 

Eller bruk det du liker best. 

Fremgangsmåte:

Bland alt det tørre og tilsett lunket vann og olivenolje. Jobb deigen sammen til den blir smidig. Settes til heving 1 time.

Ta deigen over på arbeidsbenk og elt godt. Trill ut tynne pølser etter lengden du ønsker. 

Stekes i 8-10 minutter på 200 grader – legges over på rist og avkjøles.

Velbekomme 🙂 

Jeg brukte mine til hjemmelagd løksuppe 🙂

 

#oppskrift”suppe#bakst#baking#høstmat#bloggno#

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg