Et must på kjøkkenbenken

Når jeg skal lage mat er det mange ingredienser man kan velge mellom, men mine favoritter er stortsett alltid på kjøkkenbenken. Det er friske urter, sitroner, Læsø salt og en god olivenolje.

Basilikum er min favoritt, men det er ikke alltid vi er venner. Jeg syntes den er vanskelig å få til, men denne har overlevd i 3!!! uker nå.. Den har fått litt vann hver dag og står ikke i direkte sollys. Spent på hvor lenge vennskapet vil vare.

Jeg bruker basilikum både i salater, pesto, i brøddeig, på pizza, i pasta og på brødskiva med tomater. Masse god smak.

Må ikke glemme Læsø saltet jeg har i skapet til enhver tid. Saltet blir utvunnet ved damping i saltsyderier. med trevirke som brensel. Jeg bruker dette saltet som kan minne om havsalt i alt fra å koke poteter til å ha et dryss over salater. Du kan lese mer om Lesø her på bloggen, søk på Læsø 🙂

Ha en god lørdag alle mine lesere – her står italiensk pizza på menyen i kveld, og ingrediensene på kjøkkenbenken blir garantert brukt 🙂

8 kommentarer

Siste innlegg