Sjokoladeterte med friske bær og mascarponekrem

Deilig sommerkake med sjokolade og friske bær. Her er min sjokoladeterte med friske bær.

I Valencia i 2007 var jeg så heldig å få være med Adidas til Valencia for å se på champions leauge kampen mot Rosenborg. Da var jeg også så heldig å få være med på en middag med Lars Lian (Kakekrigen) som er en av norges beste konditorer. Vi pratet så klart om kaker og han gav meg rådet: når du lager desserter eller kaker med sjokolade så spar aldri på kvaliteten – bruk Valrhona.  Dette tipset har jeg fulgt siden, og har jeg ikke Valrhona til å bruke tenker jeg alltid på Lars. 

Nå går turen snart til Frankrike med familien, og jeg gleder meg til nye matopplevelser. I tillegg er jo Frankrike Valrhonaens hjemland, så god sjokolade blir det helt sikkert.

I mellomtiden lagde jeg denne terten her hjemme: 

Sjokoladeterte – bunn:

Du trenger:

300 gram hvetemel

200 gram romtemperert usaltet smør

100 gram melis

2 ss Valrhona poudre de cacao 100% 

1 egg 

 

Du gjør:

Bland alt det tørre med det romtempererte smøret, og bland godt. Tilsett egget lett sammenpisket.

Trykk ut i en paiform på ca. 26 cm i diamenter. Legg gjerne et matpapir med tørkede erter oppi kaken mens du steker – det hindrer at kaken “eser”, men holder seg flat. 

Stek den på 180 grader i 20-25 minutter  

 

Mascarponekrem:

Du trenger:

1 boks mascarponeost

3 dl kremfløte

1 ss sukker

Du gjør:

Bland alt, og pisk sammen til krem.

 

Pynt;

Friske bær.

Jeg pyntet min med norske jordbær, villbringebær, blåbær og sjokoladegitter.

Sjokoladegitter lager du ved å smelte god sjokolade (jeg brukte Valrhona 67%).

Hell over i en sprøytepose og klipp et lite hull. Sprøyt ut i ønsket form. Jeg penslet de med litt gullpudder. 

 

Denne kaken ble tatt vel i mot på kakebordet her hjemme. 

 

Velbekomme 

 

#oppskrift #kake #sommer #sommerbilder #frukt #sjokolade

 

 

 

 

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg