Nydelig kake til 17. mai – jordbærostekake med oreobunn

Overraske noen med denne deilige kaken til 17. mai. Frisk og god med deilig bunn av oreokjeks. 

Her kommer oppskriften:

Oreobunn:

2 pakker oreokjeks

85 gram smeltet smør

  • Start med å fjerne kremen mellom kjeksen. Knus dem og bland de sammen med det smeltede smøret.
  • Bland godt. 

 

 

Jeg knuste kjeksen med Tupperware sin Quick chef

  • Trykk ut deigen i en paiform på ca. 28 cm.
  • Sett den i fryseren i 10 minutter. 

Ostefyllet:

1 pakke jordbærgelè (lag av 1/2 dl. vann)

300 gram Philadelphia ost naturell (eller Ananas og mandarin kremost)

1 ss sukker

1 vaniljestang

3 dl kremfløte

1 kurv jordbær

Miks Philadelphia osten sammen med 1 ss sukker og frøene fra vaniljestangen. 

Bland 1 pakke jordbærgelè med 1/2 dl kokende vann. La den avkjøles til den er kald.

Pisk kremfløte og bland i den avkjølte gelèn. Hell så alt sammen over i kremosteblandingen – og pisk det sammen i ca. 20 sekunder.

Ta Oreobunnen ut av fryseren og legg på ca 8-9 jordbær på bunnen. Bre så kremen over det hele.

Sett kaken i fryseren og la den stå til den skal serveres – pynt med jordbær og et lett strø av kakaopulver.

Jeg har lagd noen sjokoladekruseduller og pynt med. 

 

 

#oppskrift #kake #17.mai 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg