Scones med deilig lemoncurd

Scones kalles også lettvinte bakepulverrundstykker,  fordi de ikke trenger heving. I England er de ofte å finne til den berømte ettermiddagsteen, men de passer også ypperlig til frokost.

Scones smaker godt med marmelade eller lemoncurd.  Her hjemme ble det scones med lemon curd i dag – nam nam. 

Oppskrift på lemoncurd  eller sitronkrem finner du på bloggen her: Hjemmelagd lemoncurd (lenke)

Oppskrift scones:

Du trenger:

1 1/2 dl sammalt hvete

2 1/2 dl hvetemel

2 ss sukker

1 ss bakepulver

2 dl lettmelk eller vann

2 ss flytende margarin eller olje

 

Fremgangsmåte:

Bland sammen mel, sukker og bakepulver i en bakebolle. 

Tilsett melk/vann og margarin/olje og bland sammen til en jevn deig. Deigen skal ikke arbeides sammen slik at den blir seig.

Ta deigen ut av bollen og del den i to. Form to runde leiver, ca. 2mm tykke, rett på en bakeplate med bakepapir.

Dypp en kniv i mel og lag et dypt kryss i hver leiv slik at det er enkelt å bryte dem fra hverandre når de er ferdig stekt.

Stek til de er gylne på  250° C midt i ovnen i 8-10 minutter. 

Avkjøl på rist og bryt dem fra hverandre. 

 

Velbekomme og ha en fin søndag !

 

 

#baking #oppskrift #godtno

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg