Kanelbrød – og kaffekos

Dette deilige kanelbrødet så jeg på bloggen til Monica Csango, jeg har brukt min egen bolleoppskrift men teknikken er hentet fra henne.

Du trenger:

500 gram hvetemel

120 gram smør

120 gram sukker

50 gram gjær

1/4 ts hornsalt

1 egg

ca. 3 dl Helmelk

2 dl vaniljekrem

1 egg til pensling

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret og tilsett melken – når det er fingervarmt røres gjæren inn.

Blandt alt det tørre 

Tilsett væsken i det tørre og elt sammen til en smidig deig

Heves til dobbel størrelse

Kjevle ut  til en firkant som måler 40×40

Smør på et lag med vaniljekrem

Dryss over sukker og kanel

Del deigen inn i 6 remser 

Stable remsene oppe på hverandre

Del de inn i firkanter slik at de passer i brødformen

Legg de i en smurt brødform

Sett til etterheving i 25 minutter.

Pensle med egg og strø litt sukker over.

Stekes på 180 grader på nederste rille i 20-25 minutter.

 

Smaker så deilig til kaffen eller en kopp kakao.

 

Ha en super lørdag 🙂

 

 

#oppskrift

7 kommentarer
    1. I bet it smells amazing in your house with the baked goods and coffee brewing wafting in the air. Nothing helps the misery of shoveling snow in ice cold wind outside than to come back into the house with the warm, delicious scent of something homemade like that.

    2. Heya just wanted to give you a brief heads up and let
      you know a few of the images aren’t loading correctly.
      I’m not sure why but I think its a linking issue.

      I’ve tried it in two different internet browsers and both show the same results.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg