Torsk med seranoskinke

Igår var det definitivt ut med ribba – nå ville magen og ganen ha andre smaker. Det ble at jeg eksperimenterte litt med smaker – det ble torsk med seranoskinke, ramsløkolje, timian og valnøtter.

Du trenger:
To torskefileter
Seranoskinke
Timian
Valnøtter
Ramsløkolje
Smør
Sitron
Salt
Pepper

(Du kan gjerne bytte ut timian og valnøtter med basilikum og pinjekjerner)

Serveres med potet-blomkålpurè, rotgrønnsaker i terninger og litt smeltet smør.

Jeg kjøpe ramsløkolje hos fiskehandler Skogen i Engelsviken – men du får sikkert også kjøpt det i velassorterte matbutikker, eller du kan bruke en god olivenolje.

Ta to spiseskjeer olje, litt timian, 5 valnøtter, litt presset sitron, salt og pepper. Finhakk alt og blan sammen. Bruk en foodprossesor eller som her en en minichef fra Tupperware.

Del torskefiletene i to – smør på urteblandingen.

Ta en skive seranoskinke og surr den rundt fileten.
Legg de i en smurt form og stek de på 180 grader i ca. 15-20 minutter.

Server med potet-blomkålpurè og rotgrønnsaker.

Server med litt smeltet smør over.

Velbekomme.

6 kommentarer
    1. Masse god mat du viser her. Kjenner jeg får vann i munnen av og se disse bildene 🙂
      Ønsker deg en fortsatt fin kveld og et veldig godt nyttår 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg