Kålrotstappe med søtpotet

Tilbehøret til pinnekjøtt er deilig kålrotstappe.

I kålrotstappa bruker jeg alltid en potet eller to, men i høst har jeg virkelig fått øynene opp for søtpotet.

Det måtte derfor prøves i går- med hell. Det ble en veldig god smak og jeg har dermed byttet ut den vanlige poteten.

Her er min oppskrift:

Ingredienser:
1 liten kålrot
1 gulrot
2 søtpoteter
Vann, salt og muskatnøtt
2 ss smør og ca. 1 dl fløte

Fremgangsmåte:

  1. Skrell og skjær opp kålrot og søtpoteter i biter. 
  2. Kok de møre i lettsaltet vann. 

 

  1. Mos de møre grønnsakene . 
  2. Rør inn fløte og smør.
  3. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt. 

 

 

Velbekomme

11 kommentarer
    1. Så veldig godt ut! Dette skal jeg prøve! Jeg har tidligere ikke likt pinnekjøtt men nå i voksen alder så smiler jeg fra øre til øre hver gang jeg får laget det! Er jo så godt.. har gått glipp av mange julemiddager uten pinnekjøtt 🙁

    2. miabakke: Ja, jeg fikk også opp øynene igjen for det for noen år siden. Første gang jeg lagde det vannet jeg det ikke ut – nygifte som jeg var hadde jeg en snill mann som ikke klagde på den salte smaken, men vi syntes det var litt tørt og hardt….. Hihihi.. Lagde det aldri igjen før jeg mange år senere fikk smake på utvannet og godt pinnekjøtt 🙂 Heldigvis lærte jeg det da 🙂

      Kos deg med godt pinnekjøtt.

    3. hehe! godt med disse mennene som sier det vi vil høre 🙂 ja er utrolig godt! jeg har faktisk aldri laget det alene.. bare sammen med min stefar og mor ogslikt men ikke alene! Samboeren min tør ikke smake på det og derfor blirdet jo litt “mye” for bare meg! men hurra for fjordland selvom det ikke er i nærheten av like godt som hjemmelaget!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg