Eplemuffins og den store epledagen

Idag er det Den store epledagen. Hensikten med denne dagen er å sette fokus på norsk matproduksjon – og de norske eplene smaker så utrolig godt akkurat nå.

Kanskje lage en kake i dag – eller gå på epleslang hos naboen? Tror kanskje det er lov i dag. 

Så kos deg med et eple eller to – eller lag en god kake. 

Eller hvorfor ikke disse herlige eplemuffinsene: 

EPLEMUFFINS:

Ingredienser:

100 gr. smør

2 dl sukker

3 egg

4 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 1/2 dl melk eller fløte

5 epler

Strø til eplene:

6 ss sukker og 2 ts kanel

 

Fremgangsmåte:

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn ett og ett egg. Sikt i hvetemel, bakepulver og vaniljesukker + tilsett væsken.

Skjær opp eplene i passe biter.

Fyll en pose med sukker og kanel, og legg oppi eplebitene – rist til alle er dekket.

Fyll muffinsformene 2/3 fulle og legg en eplebit i hver form. 

Stekes ved 175 grader midt i ovnen i ca. 15- 20 minutter.

 

#oppskrift

 

Velbekomme !!

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg