Anitas blåskjell

Sommer, sol og skalldyr.
Blåskjell er en favoritt her i huset på sommeren. Når barna var små var de ikke så begeistret for det – men det endret seg for noen år siden når de plukket blåskjell selv, og vi la de i folie på grillen. Når de selv hadde plukket de og vært med på å tilberede de syntes de det smakte så godt. Skal man plukke blåskjell selv er det viktig at man ringer Mattilsynets blåskjellvarsel: 820 33 333 eller så kan man også installere deres app: Blåskjellvarsel. Dette for å sjekke om blåskjellene er spiselige i det området man er.

Min oppskrift på blåskjell:
Du trenger:
1 nett blåskjell eller 500 gram
2 charlottløk
4 hvitløksfed
1 liten gul løk
2 ss godt smør
2 dl hvitvin
2 dl eplemos
2 dl kremfløte
Litt kruspersille

Vask og rens blåskjellene – kast de som ikke lukker seg.
Finhakk all løken og fres den i kjelen med smør. Tilsett så hvitvin og eplemos.
Legg blåskjellene i kjelen (jeg legger de i en kurv) og trekk til de åpner seg.
Ta så ut kurven med de ferdige blåskjellene og sett de til side.
Tilsett fløten i kraften i kjelen – kok raskt opp. Legg så blåskjellene tilbake i kraften – vend de forsiktig i den varme kraften.
Klipp kruspersille over og server.
Gjerne med godt brød og hvitløksaioli.

Velbekomme

Dette bilde er fra skalldyraften i hagen i fjor. Så deilig.

4 kommentarer

Siste innlegg