Daim iskake

Mange år siden jeg bakte denne sist – men smaker så godt.
Kjekt med en i fryseren om det kommer gjester, en god dessert eller rett og slett for litt ekstra kos.

Bunn – du trenger:
3 eggehviter
150 gram sukker
150 gram mandler

Iskrem – du trenger:
3 eggeplommer
90 gram sukker
3 dl kremfløte
2 doble Daim sjokolader

Pisk eggehviter og sukker stivt

Mal mandlene

Vend forsiktig inn de malte mandlene

Hell marengsen over i en godt smurt form. Stekes på nederste rille 170 grader i 45 minutter

La bunnen avkjøles på benken

Ta de to Daim sjokoladene og hakk de fint.

Sett av litt til pynt.

Pisk eggedosis og kremfløte i HVER sin bolle.

Vend forsiktig eggedosisen, kremfløten og den hakkede sjokoladen sammen.

Hell så kremen over den avkjølte bunnen. Dekk kaken men plast og sett den i fryseren i ca. 2 timer – gjerne lengre.

Det som er supert med denne kaken er at man kan lage den flere dager i forveien.

Ta den ut av fryseren ca. 1/2 time før servering.

(bilde fra nettet)

Velbekomme

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg