Lemon curd – sitronkrem

Du trenger:
Saften av 2 sitroner
1 1/2 dl sukker
60 gram smør
5 eggeplommer
Revet skal av 1 sitron

Vask sitronen godt og riv fint

Fyll en tykkbunnet kjele med vann og kok opp. Sett en bolle over vannbadet og hell i alle ingrediensene.

Rør godt til det får en tykk konsistens. Vær tålmodig – dette tar tid. Ca. 40 minutter. Rør spesielt godt mot slutten slik at det ikke blir eggerøre.

Kremen er ferdig når du dypper enden på en treslev i røra,- kremen skal henge fast.

Hell over på rene glass.
Sitronkremen har en holdbarhet på ca. 2 uker.

Deilig i diverse kaker og kremer.

Godt som fyll i kaker, i desserter, som smør på boller eller et tynt lag under melisen på muffins.

En krukke til meg og en som ble med som vertinnegave til grillfesten i går.

Legger ut oppskrift på en sommerlig rullekake senere.

Velbekomme.

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg