Det er så moro

Jeg er en sportsfreak – helt klart. 

Jeg syntes det er gøy å se på fotball,  og har vært flere ganger på Ullevåll og Fredrikstad stadion. Er “oppvokst” på Åråsen og Strømmen stadion. Har nok absolutt vært over middels interresert.  Jeg elsker også  håndball og ishockey. Emilie min datter har spilt håndball siden hun var 6 år og det har vært mange kamper på tribunene og cuper med henne. Samtidig har jeg vært på både EM og VM med dame- og herrelandslaget.

Ishokcey er actionfylt og fysisk – her skjer ting raskt. Har slitt ut noen setter på Jordal Amfi når jeg var ung, men etter jeg flyttet til Fredrikstad ble det fort : Stjernen i mitt hjerte”. Fredrik spilte hockey når han var mindre og det var moro å følge med. Nå er det fotball på han og med foreldre som ivrige tilskuere. Heia Lervik. 

Hopp på TV er helt topp, og det har jeg nok absolutt fra min far. Søndagssporten over alle hjemme hos oss var nemlig hopp. Pappa “flakset” i stolen selv og gav stilpoeng. Som vi lo når Eddie the eagle hoppet, for ikke å si når den rare svensken Bokløv begynte å hoppe i V-stil .Ja, jeg er sikker på at jeg har fått med meg det meste av hopp på TV. Og husker godt  at Olav Hansson fra Røa hoppet i hvit hoppdress – og vi trakk slutningen = hva kan man forvente av en mann som kommer fra vestkanten = en skikklig soss., hvit hoppdress a gitt.

At sport engasjerer er ingen tvil. Denne interessen for hopp har Emilie virkelig tatt over – hun er helt hekta på sporten og gleder seg stort til hoppuka på TV. Hun følger med på disse hopperene hele året og vet nesten til enhver tid hvor de befinner seg på treningsleir eller i hoppkonkurranser. Tror ikke det er så mange jenter på 18 år som er så ivrig som henne. I Holmenkollen på selveste Holmenkollsøndagen har vi vært 🙂

Alpint er også veldig artig – og Erik Håker husker jeg fra TV-ruta, som den første helten i alpint. Da jeg mange år senere møtte han i forbindelse med jobb ble jeg jo nesten starstrucked. Så ble det Kjus og Aamodt – utfor på Lillehammer OL og -30 kuldegrader. Heie skulle vi – uansett om vi frøs som bare det. Når jeg møtte Lasse Kjus noen år etter – var det ikke fritt for at jeg ble litt skjelven i knea. 

Idag benker jeg meg foran TV for å se på Tour de Ski, for det må jeg ha med meg. Langrenn er moro – i bursdagspresang i fjor fikk jeg tur av mannen min til Dusseldorf når det var WC i sprint der nede. Skikkelig artig å få med seg både julemarked og heie de norske sprinterene frem med det norske flagget i sekken. Jammen fikk jeg ikke tatt bilde med “Pølsa” Petteresen også – en artig fyr. 


Pølsa og meg i Dusseldorf – jeg var lite heldig på bildet så jeg beskjærte meg selv bort… 🙂

Heia Norge og alle våre gode langrennsløpere. Den hovne Petter Northug – som driter i janteloven – Heia Petter. Og ikke minst hele norges Synnøve Solbakken: Therese Johaug. Selv har jeg stor tro på Heidi Weng – et stort smil fra Ytre Enebakk og ei jente med sprut i. Jeg skal sitte å heie de frem alle sammen.

Blir nesten sliten jeg også vettu – tøft å være sportsidiot 🙂  

Stenshjemmet- Heiden – Anderson – OL Lake Placid 1980

Glemte jo sporten: skøyter. Fra jeg var veldig liten satt jeg i en ryggsekk på Valle Hovin og heiet frem de fire S`ene. Stensen, Storholt, Sjøbrend og Stenshjemmet. Og Kay Stenshjemmet var helten, og en omgangsvenn av mamma og pappa. Patrick bagen jeg fikk av ham etter OL i Lake Placid 1980  er på loftet – den blir faktisk brukt til hockeyutstyr i dag 🙂

Senere fulgte vi både Geir Nyland, Bjørn Nyland og Geir Karlstad. For ikke å glemme Johan Olav Koss som nesten var min nabo og bare noen år eldre. Stort når han ble OL-mester, min “nabo” liksom. Husker vi feiret han på et in-stedet “Bukken” i Strømmen etter hans bragder… OL-mester på dansegulvet også 🙂 

Sport er jammen artig – heia Norge: nå får vi håpe våre langrennsløpere holder seg på beina. Jeg får holde meg fast i pleddet. 

Ha en god sporslørdag du også – får vel være ltit sporty selv etterpå og trene litt 🙂 

3 kommentarer
  1. Her er vi nok ganske så like ,er vel litt i overkant sports innteressert hele familien 🙂 Det er ingen tvil her hyler vi og står foran tv ved mange anledninger:)))
   Goe knib<3

  2. Koselig innlegg, Anita. Merkelig så trendene forandrer seg med tida. Nå er det nesten ingen som gidder å sitte foran skjermen når den viser skøyteløp. Tour de ski er supergøy å følge med på. Langrennsporten har skjønt dette med markedsføring og show!

  3. lineinspirasjon:Ja – Tour de ski er ille moro. Skøyteløp er dessverre en nesten utdøende sport her i landet. Husker pappa sa en gang at for å få mer action når det gjelder lengdeløp og skøyter burde den ene langsiden ha en liten stigning… kanskje det er noe i de ordene ? 🙂 Hadde blitt spennende å se hvordan de tok “utforkjøringen” 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg