Se – skape – begeister

This is my newe compact beauty: Nikon Coolpix S01

Jeg har vært på bloggeventet med Nikon, og  det var derfor jeg var i Oslo idag. 

Vi var  20 bloggere som fikk gode råd og tips om fotografering av  Roger Brendhagen. Vi fikk  også hvert  vårt Nikon coolpix  S01 –  jeg er så heldig. Det er så utrolig lite og søtt.  Kamera har  touchskjerm, 10.1 megapiksler og morsomme funksjoner, som blant annet: fisheye, soft og flere farge alternativer. 

 

Roger Brendhagen er ambassadør for Nikon, og er en dyktig fotograf som jobber for Aftenposten, Vi menn,  A- Magasinet, Devold og er en dyktig naturfotograf tilknyttet blant WWF.

Han lærte oss mye om fotografering – her deler jeg noen punkter med dere lesere:

  • man skal fotografere og ikke knipse
  • som fotograf skal man :se – skape – begeistre
  • man skal ha begge øynene oppe når man tar bilder – dette fordi man ikke skal gå glipp av noe som skjer rundt seg. (f.eks: står jeg og  tar bilde av Sinnataggen i Frognerparken, så kan jeg gå glipp av at David Beckham kommer gående i synsfeltet på det andre øyet )
  • Skal man bli en god fotograf må man lære seg å fokusere riktig  (Så om naboene ser meg fly over svabergene her i Fredrikstad er det kun fordi jeg  er på jakt etter måker i fart, som jeg kan ta bilder av.Slik at jeg er forberede på kunne fokusere riktig om det kommer en havørn flygende)
  • Vær kreativ – ta ikke bare liggende bilder – legg deg ned på bakken eller finn nye vinkler. (her har jeg  virkelig har mye å lære)
  • Lys er veldig viktig – lær deg å bruke blits og lyssetting på ditt kamera. (dette har jeg slitt med). 
  • Tar du bilder ute så vent på lyset. 
  • Ta bilde av noe  – ikke bare knips i vei. 
  • Ned på knærne eller ligg på bakken for å få gode bilder – Roger viste oss noen virkelig gode eksempler.

På vei gjennom Oslo city på vei hjem måtte jeg bare prøve det jeg hadde lært om ISO, og fant noen fine armbånd på Sorbret.

 

God mat ble servert:

 

Sliten i beina etter en dag i Oslo

Når jeg kom hjem fra dette fordraget var det rett i skuffen for å finne frem brosjyren(som ennå var pakket i plast) til mitt kamera. Jeg var så motivert for å ta bedre bilder, og har så klart ikke tålmodighet til å vente med å bli bedre .Men det er mye å lære, så jeg tar med meg tipsene jeg har nevnt ovenfor, og skjønner at jeg ikke kan gape over alt på en gang 🙂

Roger Brendhagen tar utrolig flotte bilder, og går dere inn på bloggen hans vil dere se hva jeg mener. Her: http://rogerbrendhagen.blogspot.no/

Følg I AM Nikon Norway (lenke) på facebook. 

 

Gleder meg til å ta i bruk mitt Nikon coolpix, som er mindre enn min Iphone. 

 

Løp ut å fotografer i vei – det er mange motiver som venter på oss 🙂

 

13 kommentarer

Siste innlegg