Små frokostbrød med gulrot og havregryn

Små frokostbrød med ost og skinke.

Ikke ofte jeg rekker å bake før frokost her i huset – men i dag var et unntak. 

Denne deigen kan du også kaldheve ved at du setter deigen til heving kveld før – så våkner du til bakeferdig deig. 

Det du da må gjøre er å bytte ut fingervarm melk med kald, og halvere gjær mengden. 

 

Her er oppskriften på mine:

SMÅ FROKOSTBRØD

Ingredienser:

300 gram hvetemel

100 gram sammalt hvete (kan byttes ut med vanlig hvetemel)

100 gram havregryn

50 gram fersk gjær (eller tørrgjær)

120 gram smør

1 reven gulrot (kan droppes – men gulroten gjør de ekstra saftige)

1 ts salt

1/2 ts sukker

3 dl melk

Fremgangsmåte:

Riv opp gulroten

Smelt smøret og tilsett melken. La det bli fingervarmt

Løs opp så opp gjæren i den fingervarme blandingen

Bland alt det tørre (tørrgjær tilsettes i det tørre). Spar litt av melet til slutt for å få den riktige konsistensen.

Tilsett så den fingervarme væske + den revne gulroten.

Elt deigen i ca. 7 minutter.

Sett den til heving på et lunt sted i ca. 30 – 40 minutter.

Ta så deigen over på et bakebord med litt mel og elt den sammen.

Lag en pølse og del opp i passe store stykker. 

Settes så til etterheving i ca. 40-50 minutter.

Pensle med egg, og strø litt havregryn.

Stekes på 225 grader i ca. 12 – 14 minutter 

Jeg kjøpte noen søte små kuvert former i Danmark i sommer, og de brukte jeg idag.

Kanskje noe til kveldsmaten?

 

Velbekomme 🙂 

 

 

 

 

8 kommentarer

Siste innlegg