Klokken en time tilbake = baking

Nå er hagemøblene tatt inn og klokken stilt en time tilbake – også et kjekt tips for å huske om klokken skal frem eller tilbake.

Hagemøblene frem = klokken frem – hagemøblene tilbake = klokken tilbake.

Jeg stod opp tidlig  for å lese pensum, og klokken viste 08.00 når jeg “spratt” opp av senga – men klokken på soverommet var ikke stilt tilbake, så da hadde jeg faktisk stått  opp veldig tidlig.

Da er det en stund til de andre i huset våkner, så da hadde jeg tid til å sette en rundstykkedeig.  Håper å vekke de andre i huset med duften av nybakte frokostbrød. 


Har reddet noen pelargoniar som nå trives inne (enn så lenge). Om de overlever til våren? Ja, det blir nok et prosjekt som jeg ikke skal begi meg ut på -tror jeg. 

Koser meg med litt frukt, rosiner og nøtter før frokost.

 

 Her i Fredrikstad skinner solen, og det ser ut til å bli en flott dag.

 

Ha en nydelig dag 🙂

 

 

9 kommentarer
  1. God morgen. Kladdkaka di er ferdig allerede. Likte at den var litt myk i midten, er ikke særlig glad i tørre kaker. Har kuttet den i biter og skal legge de i fryseren. Fint og praktisk å ha med på jobb i ukene fremover som “på farten”-mat (pendler mellom fire haller/arenaer/kontorer og spiser stort sett i bevegelse).
   Ja, for et nydelig vær! Jeg har “avtalt” en tredemølleøkt innendørs med meg selv idag. Det skal gå litt fort, og tredemølla viser jo km/t-fart. Slik kan jeg kontrollere at jeg gjennomfører en relativt hard økt. Ønsker deg en flott søndag!

  2. lineinspirasjon: Det høres deilig ut – kos deg masse med kaka. Du er så flink til å planlegge mat, og der har jeg virkelig noe å lære.

   En “date” med tredemølla håper jeg å få til idag også, men ikke så hard som deg. Du er tøff.

   Så må jeg ut i det fine været da ,og lese en doktoravhandling slik at jeg får inspirasjon til min bachelor. Sånn går no dagan… 🙂 Nydelig søndag til deg 🙂

  3. Ser ut til at alle bloggene jeg følger i dag baker : ) Kake må det bli tro jeg…for gjærbakst er totalt umulig i ovnen. Og utleier vi ikke bytte den ut, så lenge den virker. Men brød, boler osv vil ikke heve seg. Bruker samme oppskrift som hjemme i Norge, så da er det ikke kokken det feiler noe. Her nede er det ikke vanlig å bake, lage mye mat hjemme. Skikkelig kultur på å gå ut og spise. Så ingen forståelse på å bytte ut ovn-og flere av kolleger til mannen er i samme situasjon og får samme svar 🙁

  4. ewymarie: Kake er fint vettu 🙂 Det er så rart med andre lands kulturer og dette med mattradisjoner. Visst er det koselig å gå ut å spise, men jeg blir fort lei det når jeg er ute å reiser. Er jo så koselig å lage mat og nyte den i godt lag hjemme… og ikke minst det at vi lærer våre barn å sette pris på å lage mat, og føre tradisjoner videre.

   Synd det med ovnen din, men da blir du jo veldig god på kaker da 🙂

   Ha en herlig søndag 🙂

  5. Kladdeekake i går, og deilige rundstykker i dag…sukk…så flink du er <3
   ....og til og med synes det er kos å lage mat og bake...om det var meg meg...jeg liker ikke så godt å bake eller lage mat......jeg gjør det bare for at jeg ikke vil at sønnen skal vokse opp på toro...ha ha...:-)
   ...også liker jeg selv å spise ordentlig saker :-)...hjemmelaget er best!
   Siden jeg bakte gulrotkake i går, og vi bare så vidt smakte...så blir det å kose oss med den i dag, og legge et ostelokk på den ene delen.
   Vanligvis pynter vi den ostelokk med mokkabønner og mandariner i lake, men siden jeg bakte på impuls i går...og ikke hadde det i hus...så får det holde med kake strø eller reven gulrot 🙂
   Ha en nydelig søndag, lykke til med lesingen <3

  6. Det var jo en grei ordning med hagemøbler og sommer-vintertid 🙂
   Håper nå at jeg ikke kommer opp som anonym igjen, har gjort det hele dagen til ALLE som jeg har kommentert….
   Ønsker deg en fin søndag videre!
   Hilsen Tina (For å være på den sikre siden) 🙂

  7. Sounded so nice to wake up to your baking aromas, love that.
   Well I can make Pillsbury Grands, haha, impressed?

  8. passion4lifeandtravel: Syntes du er veldig flink jeg – og ostelokk er så godt på gulrotkaken. Bruker det samme på noen muffins og det er så deilig 🙂 Ellers er gulrotkake godt i seg selv – saftig og god..

   Mokkabønner har de faktisk ikke i min nærbutikk Rimi – men det er et tips jeg skal ta med meg.

   Nå er bøkene pakket sammen og jeg tar kvelden… Puh… Litt av en lesedag – i morgen går jeg i praksis for 14 dager, og jeg gleder meg masse 🙂

   Ønsker deg en toppers uke 🙂 Klem <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg