“Skal vi danse” eplepai – og latter

Nå er det lørdag og hele familien benker seg foran TV for å følge de flinke deltakerene i Skal vi danse. Her hjemme heier vi på Vebjørn Sand for han er jo fra Hvaler. (må være litt lokalpateriot).

Jeg må bare si at jeg har sansen for morsomme Linni Meister også – hun er seg selv på godt og vondt. Flink er hun iallefall…  Men vi måtte le her i stua over kommentaren til husets tenåring (hormonell +):

 Tor Fløysvik til Linni Meister: “Du har tyngden på rett sted – fremover”. Fredrik: “og det er liksom rart eller, med de puppa….”  hihi…vi må flirer litt her i stua… 

Ellers er alle veldig flinke og det er en fryd å se på de 🙂

Som lørdagsgodt laget jeg en eplepai –  rask å lage og smakfull. 

EPLEPAI MED SPRØTT LOKK

Deig:

3 dl hvetemel

1 dl havregryn

5 ss sukker

200 gr. romtemperert meierismør

Fyll:

4-5 epler

5 ss demerasukker eller brunt sukker

2 ss rosiner (kan sløyfes)

2 ts kanel

 

Fremgangsmåte:

Bland sammen hvetemel, havregryn, sukker. Tilsett smør og elt det til en grynete masse.

Skrell epler og fjern kjernehusene. Skjær eplene i skiver. 

Fyll en pose med sukker og kanel – ta eplene i posen og rist til eplene er dekket. 

Smør en ildfast form, og legg eplene tett. Strø over rosiner.

Smuldre deigen over eplene

Stek paien midt i ovnen til eplene har blitt myke, og deigen har fått litt farge. Ca. 20-25 minutter

Kaken serveres med litt is, eller den sunne varianten: med litt vaniljekesam (eller vaniljesaus)

Eller rett og slett helt alene – muligheten er mange.

Velbekomme!

 

Ha en fortsatt god lørdag 🙂

 

 

11 kommentarer
    1. Skjønner at du må finne utløp for de eplene dine, og det er jo bare godt.
      Jeg synes Tor var morsom når han sa til Linnie at hun likte å vise frem kroppen sin, og at det var hennes fordel 🙂
      God kveld til dere!

    2. tromsfruen: Ja, hagen er helt full av epler og nå som det har blåst er det bare å samle de inn 🙂 Får nok snart levere noen og få tilbake deilige epledrikke 🙂

      Heia Linni og Tor 🙂

    3. lineinspirasjon: Å, det også hørtes veldig godt ut. Dårlig med plommer i hagen her – de har av en eller annen grunn tørket ut 🙁 Men jeg bruker også blåbær i slike paier 🙂 Gleder meg til bilde 🙂

    4. Min crumble ser så amatørmessig ut sammenlignet med din, jeg har nok for lite fett i melblandingen, så mitt lokk klumper seg ikke. Men smaker jo bra likevel! Må takke deg for at jeg har prøvd meg på eplemos og. Så lett, jeg som trodde at det var vanskelig og tok år og dag å lage..

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg