Frokost og scones

Deilig frokost i dag – te, scones, grapefrukt og kiwi

Min datter lagde deilige scones og jeg kosa meg til frokost i dag. Her deler jeg oppskriften med dere:

Disse sconesene er med cottage cheese og derfor magrere enn vanlige scones med smør

  •  4dl sammalt hvete, fin
  •   ca. 4dl hvetemel
  • 1 ss havregryn
  • 1 ts linfrø
  •  1 ts salt
  • 3 ts bakepulver
  • 150g cottage cheese
  •  2 dl skummet melk

 

 

 

 

 

 

  • Bland det tørre.Tilsett cottage cheese og melk. Rør deigen jevn og del den i fire deler.

    Lag flate runde kaker, 15 cm i diameter og legg dem på smurt stekeovnsplate. Skjær et kryss i hver kake med en skarp kniv før du steker dem i stekeovnen ved 250 °C i ca 10 minutter.

    Scones er herlig nystekt med f.eks. brunost (gjerne mager), magerost eller lettsyltetøy på.

     

    Velbekomme 🙂

     

 

 

4 kommentarer
    1. Cottage cheese er lurt som erstatning for fetere produkter i mange oppskrifter, ja. Bruker forresten selv kokosolje i bakverk istedenfor smør, fungerer bra. MEN smør gir jo en spesielt bra smak, da!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg