Østfoldkystens perle – Engelsviken

En time og 10 minutter fra Oslo, og ca. 15 minutter øst for Fredrikstad finner man idylliske, Engelsviken. 

Om sommeren øker antallet beboere kraftig i Engelsviken da det er mange hytter i området. Den flotte stranda på Solviken er godt besøkt hele sommeren. Solviken Camping, som er delt i to, har også fullt belegg hele sommeren.

Til Engelsviken er det mange som kommer med båt for å kose seg på det som området kan by på av badeplasser, fiskemuligheter, god mat og underholdning. Om sommeren kan man også ta flybåten fra Tønsberg, som er beregnet på en lett tilgang fra Østfold til Torp flyplass i Sandefjord.

På Engelsviken brygge finner man den populære fiskerestauranten: Engelsviken Brygge.  Engelsviken Brygge Fiskerestaurant åpnet sine dører for første gang i mai 1995, og spesialitet har hele tiden vært fiskeretter. Her servere de sin berømte fiskesuppe, som av mange blir omtalt som: verdens beste.

I tillegg til mat er de også kjent for å ha god underholdning, og for 15. året på rad finner man suksess forestillingen “Tre om Taube”. Sagt om tidligere forestillinger: “Det er imponerende at manusansvarlig Nissa igjen klarer å lage en forestilling som skiller seg klart fra de foregående. Det sier en del om både mangfoldet i Taubes tekstunivers, og om kvaliteten på historiefortellerne på scenen. For alt det du forventer fra Tre om Taube av humor, anekdoter, dramatiseringer, hatteskift, musikalske ablegøyer og kunstnerisk overskudd.” Sjekk ut sommerens booking for billetter herhttp://www.engelsvikenbrygge.no/tre-om-taube

I sommerhalvåret er det også ofte fullt trøkk i puben med innleide band. Så her kan man kose seg både på dagtid og kveldstid.

Brødrene Skogen fiskehandel AS er velkjent i Fredrikstad og omegn for sine utsøkte delikatesser når det gjelder sjømat. De har et stort og godt utvalg i egenproduserte fiskekaker, laksepate, laksepaier, fiskesuppe, kreolsk pasta og nydelige sildesalater for å nevne noen. Garantert at tenna løper i vann her 🙂 http://www.brodreneskogen.no/

 

I området rundt finner man den koselige gårdsbutikken “Det lille ekstra” som drives av Lisa, og hvor kaffen alltid er klar.  http://lisahaviken.blogspot.com/

Leter man etter skatter av gjenbruk, eller nye ting til hus og hjem kan man også avlegge Ann-Kristin en visitt: http://hellek-kristin.blogspot.com/

 

I Engelsviken er det en uformell og trivelig atmosfære. På “jugabenken” finner man lokale “helter” som forteller skrøner, mimrer og gamledager, og kommer med anekdoter om ting og tang.

 

Sitat fra DDE om Engelsviken: Engelsviken var bare helt konge, en kanonkveld for både oss på scenen og det virket også som om publikum hadde det veldig bra.

 

 Verdens beste fiskesuppe

 

Helt nydelig

 


Her finner man masse godt 🙂

Tre om Taube 

BESØK ENGELSVIKEN ER DAGENS OPPFORDRING 🙂

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg