Middag

Krabbekaker

Nå er det tid for krabber, og vi er så heldige å ha en snill nabo som kom med en hel pose. Denne gangen ble det deilige krabbekaker. Når man først har renset krabbene er det en lettvint rett å lage...
  • 09.08.2017 kl.08:31 i Middag
  • Ingen kommentarer
  • Permalenke

Fantastisk resultat på grillen - svinefilet Sous vide

Har hatt dampovn med Sous vide i 1 1/2 år nå og er utrolig fornøyd. Mange er redd for å prøve seg frem, men ikke vær det. Dampovn gir et fantastisk resultat. Her kommer et tips om Sous vide funksjo...
  • 27.04.2017 kl.17:28 i Middag
  • Ingen kommentarer
  • Permalenke

Ribbe med dampovn

Mange som har dampovn bruker den lite, fordi de ikke vet hvordan man bruker den. Jeg har fått gode tips fra kokken Arne Jermstad, og det var han som sa at jeg ikke må være redd for å prøve og ...
  • 27.12.2016 kl.15:48 i Middag
  • 4 kommentarer
  • Permalenke

Torskeform med grønnsaker

Jeg er fan av retter som "ordner seg selv" - som gryteretter og former av ulike slag. Her kommer oppskrift på en enkel torskeform med få ingredienser. Ja, og jeg bruker frosne grønnsaker ...
  • 14.08.2016 kl.10:15 i Middag
  • 3 kommentarer
  • Permalenke

Lag en deilig "hot" gryte

Dette trenger du til 4 personer:- litt olje- 400 g karbonadedeig- 1 liten løk- 2 hvitløksfedd- 1 rød chili- 1 pose tacokrydder- 1 ts cayennepepper- 1 boks grovhakkede tomater- 1 fond kjøttkraft- 5 ...
  • 14.02.2016 kl.18:54 i Middag
  • Ingen kommentarer
  • Permalenke

Tacogryte - en hit

Dette trenger du til 4 personer:- litt olje- 400 g karbonadedeig- 1 liten løk- 2 hvitløksfedd- 1 rød chili- 1 pose tacokrydder- 1 ts cayennepepper- 1 boks grovhakkede tomater- 1 fond kjøttkraft- 5 ...
  • 14.02.2016 kl.18:53 i Middag
  • Ingen kommentarer
  • Permalenke

Gresskarsuppe med kokosmelk, ingefær, chili og lime.

Til 4. personer trenger du: 800 g gresskarkjøtt (ferdig renset for skall og frø) 2 gulrøtter ( kan sløyfes) 1 liten løk 1 ss revet, frisk ingefær 2-3 fedd hvitløk 1/2 - 1 rød chili 1 sit...
  • 21.10.2014 kl.21:36 i Middag
  • Én kommentar
  • Permalenke

Gulasj - nydelig suppe for denne årstiden

Deilig høstmat og en klar favoritt her hjemme hos oss: en rykende varm smakfull Gulasj er godt. Lag en god porsjon og ha middag noen dager - eller frys den ned. Her er min oppskrift: Ingrediense...
  • 13.10.2014 kl.21:01 i Middag
  • 4 kommentarer
  • Permalenke

Brødpinner - godt til høstens supper

Brødpinner eller grissini ,som det heter på italiensk , passer ypperlig til høstens supper - eller til tapas De har få ingredienser og er lette å få til. Det som tar lengst tid er å heve deigen, c...
  • 26.08.2014 kl.06:49 i Middag
  • 2 kommentarer
  • Permalenke

Torskegryte - ille lettvint + hagekos

Når sola skinner, det er varmt og det leses til eksamen- ja, da er det veldig greit med noe lettvint og godt. Det ble torskegryte: Du trenger (4 personer): 600-800 gram torskefilet (frosse...
  • 04.06.2014 kl.21:10 i Middag
  • 3 kommentarer
  • Permalenke

Laks med kokosmelk og mangochutney

Ovnsbakt laks med spennende smaker. Liker å prøve noe nytt - og dette var på middagsbordet hos oss forrige uke. Du trenger (4 personer):6 laksefileter1 boks kokosmelk2 ss mangochutney 1 chili2 ts s...
  • 19.01.2014 kl.18:16 i Middag
  • 12 kommentarer
  • Permalenke

Lasagne med squash og spinat - deilig mandagsmat

Du trenger: 2 bokser cottage cheese 2 bokser tomatpurè eller 1 boks hermetiske tomater 2 pakker karbonadedeig 4 hvitløksfedd 1 gul løk 2 squash 1 pose vasket spinat 5 dl revet ost Salat et...
  • 13.01.2014 kl.18:12 i Middag
  • 3 kommentarer
  • Permalenke
hits