Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... hits

Pavolvakrans med en frisk smak av sitron

Pavlova er manges favoritt og mest vanlig med vaniljekrem, jordbær og blåbær. Her er en ny variant av den populære kaken med en frisk og deilig sitronsmak.

OPPSKRIFT bunn:

Du trenger:

4 stk eggehviter

1/4 salt

250 gram sukker

2 ts maizennamel

1 ts hvitvinseddik

Slik gjør du:

Sett ovnen på 250 grader.

1. Ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

2. Vend inn siktet maizenna og hvitvinseddik med en slikkepott. Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, ca. 22-24 cm. Sprøyt en krans ca. 2,5 cm høy. La kaken stå ca. 15-20 minutter på benken før du setter den inn - på den måten syntes jeg den får litt sprøere hinne.

3. Ovnen du har satt på 250 grader skrus ned til 100 grader når du setter inn kaken. La den stå på nederste rille i ca. 1 time, til bunnen er sprø på yttersiden og lys kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt. Ta den ut og legg den forsiktig over på et fat.

FYLL

Du trenger:

4 dl lemoncurd/sitronkrem

3 dl kremfløte

jordbær og blåbær til pynt

revet skall av en sitron

Mynteblader

Spiselige blomster

Smør lemoncurd på bunnen, og bre pisket kremfløte over.

Pyntes med bær og blomster - riv over sitronskall.

God 17.mai og velbekomme :)

Én kommentar

Marianne

09.05.2018 kl.16:38

Takk for oppskrift, den er nok frisk og god:-)

Anitas skriverier

10.05.2018 kl.13:50

Marianne: Ja, den er veldig god :)

Skriv en ny kommentar