Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... hits

Syltet rødløk - så enkelt og godt

Sikkert et hav av oppskrifter på dette, men denne er super enkel og så god.

Fremgangsmåte:

1. Kok opp vann, eddik og sukker. La koke til sukkeret har løst seg opp.

2. Skjær rødløken i tynne skiver.

Legg skivet rødløk i et rent glass og hell over kokende lake. Sett på et tett lokk og la det avkjøle seg.

3. Den syltede rødløken er ferdig etter et par timer, men blir enda bedre om den får stå i noen dager.

Det eneste du må passe på når du skal sylte, er renslighet. Rene hender, utstyr, glass og råvarer er svært viktig for at grønnsaker som syltes skal holde seg friske og fine.

Du trenger:

1 dl Eplesidereddik (eller annen eddik 7%)

2 dl sukker

3 dl vann

3 rødløk

Rent glass til å ha det på.

Jeg har brukt den på salat, taco, hamburger, brødskiva med leverpostei og grillet kjøtt. Sikkert god til mye annet også, og en hyggelig og smakfull vertinnegave.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar