Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... hits

Svinefilet på en seng av spinat og fargerike grønnsaker

En fargerik og godt form med deilige grønnsaker. Lettvint og magert.

Du trenger: (4 personer)

Ca. 800-900 gram svinefilet

1 pose spinat

1 stor røde paprika i skiver

1 stor gul paprika i skiver

1 squash i skiver

1 aubergine i skiver

1 fedd hvitløk

Frisk timian eller oregano

3 ss chilipasta (sambal oelek)

0,75 dl soyasaus

Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Ha spinat i bunn av en smurt ildfast form. Fres grønnsakene lett i olje i en stekepanne, et par minutter. Fordel grønnsakene over i den ildfast formen. Jeg har lagt de i en sirkel langs formen. Ha soyasausen over.

Stek svinefileten på alle sider. Ha gjerne et hvitløksfedd og en kvist timian/oregano i stekepanna sammen med svinefileten. Krydre med salt og pepper. Ha chilipastaen på svinefileten og legg den oppå spinaten. Stikk steketermometer i den mest kjøttfulle delen av fileten.

Stekes i ovn ved 150 grader til svinefileten har en kjernetemperatur på 68 grader.

Serveres gjerne med villris - eller en god hjemmelagd potetmos.

Velbekomme :)

Én kommentar

Huset på landet

21.01.2018 kl.22:37

Mmmm... Det så deilig ut. Og sundt! :-)
Jeg er på diett om dagen, og da er slike oppskrifter gull å finne. <3
Men si meg... Hvilken soyasaus bruker du?
Line

Anitas skriverier

23.01.2018 kl.07:48

Huset på landet: Hei, så hyggelig :) Jeg brukte vanlig Kikoman, men brukt gjerne en saltredusert. Håper det smaker :)

Skriv en ny kommentar