Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pavlovakrans med frisk smak av sommer

Pavlova er manges favoritt, og her min variant med en sommerlig og frisk smak. Denne er lagd som krans.

OPPSKRIFT bunn:

Du trenger:

4 stk eggehviter

1/4 salt

250 gram sukker

2 ts maizennamel

1 ts hvitvinseddik

Slik gjør du:

Sett ovnen på 250 grader.

1. Ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

2. Vend inn siktet maizenna og hvitvinseddik med en slikkepott.

Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, ca. 22-24 cm.

Ha blandingen rundt sirkelen, bruk en skje.

La kaken stå ca. 15-20 minutter på benken før du setter den inn - på den måten syntes jeg den får litt sprøere hinne.

3. Ovnen du har satt på 250 grader skrus ned til 100 grader når du setter inn kaken.

La den stå på nederste rille i ca. 1 time, til bunnen er sprø på yttersiden og lys kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt.

Ta den ut og legg den forsiktig over på et fat.

FYLL

Du trenger:

2 dl lemoncurd (se oppskrift i link under)

3 dl kremfløte

jordbær til pynt

blåbær

Litt revet skall av sitron

Slik gjør du:

Bre lemoncurden forsiktig over pavlovaen. Pisk kremfløte og ha over. Del jordbær og legg de over med blåbær. Vask sitronen godt, bruk et fint rivjern og riv over sitronskallet.

Pynt gjerne med noen blomster.

Kaken blir frisk og god med smak av sitron - garantert en kake for dessert eller kakebordet.

Velbekomme :)

Lemincurd oppskrift

3 kommentarer

Rikke

11.06.2017 kl.14:50

Nam :)

Rosabobler

11.06.2017 kl.17:47

fin blogg:-) hadde vært hyggelig om du kom innom min blogg :-

Torunn

11.06.2017 kl.18:42

Oooh... fristende!!

Ha en fin kveld :)

Skriv en ny kommentar

hits