Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fastelavensbolle med vri

Husk fastelaven søndag 26. februar, og hvorfor ikke lage en flodhestbolle?

Eller vanlige deilige hveteboller som fylles med krem. Boller er noe av det beste jeg vet, og her er min beste oppskrift. Disse blir så utrolige flotte og luftige. Noe av det aller viktigste for å få de slik er eltingen. Jeg bruker Kenwood kjøkkenmaskin og lar de elte i 15-17 minutter.

900 g hvetemel

120 gram sukker

1 pk fersk gjær, rød

4 klyper salt

5 ts kardemomme

4 dl Helmelk

150 gram Melange

2 egg

1 egg til pensling

Ha mel, sukker, gjær, salt og kardemomme i bollen til kjøkkenmaskinen.

Pisk sammen melk og egg. Smelt smøret i en liten kjele. Når smøret er smeltet tilsetter du melk/eggeblandingen. Varm opp til den er fingervarm. Hell væsken sammen med de tørre ingrediensene, og elt med eltekrok i 15 minutter på lav hastighet til deigen slipper bollen.

Dekk med plastfolie og la heve til dobbel størrelse. Tar ca. 1-1,5 time. Sett bollen gjerne et lunt sted. Jeg har dampovn og hever på damp i ca. 45 minutter Deigen er ferdig den har doblet seg. Ta deigen ut på en kjøkkenbenk med et lett strø av hvetemel. Kna deigen noen ganger og del den i 18 emner.

Trill boller og sett de på et stekebrett. La de etterheve under plast i 30-40 minutter, eller i dampovn ca. 30 minutter.

Pensle med egg og stek på 180 grader i ca. 13-15 minutter. Jeg bruker varmluft med damp, og resultatet er fantastisk.

La de avkjøle seg litt og server gjerne med litt melis.

Eller lag en flodhest:)

Sååå gode og luftige.

2 kommentarer

annebe

07.02.2017 kl.23:10

Nybakte boller ..nam ! Vi har også Kenwood kjøkkenmaskin, fornøyd med den .. Ønsker deg en fin morgendag :))

Christina Larsen

26.02.2017 kl.17:10

Så gøy med oppskrift! Jeg har ukens blogg konkurranse på bloggen min. Meld deg gjerne på <3

Skriv en ny kommentar

hits