Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gulrotkake med salt karamell og peanøtter

Denne kaken så jeg på Snap hos Ida Gran Jansen - og ble så inspirert. Når dagene er litt tøffe og tankene kverner, er min terapi å bake. Denne uken har vært litt opp og ned, og idag fant jeg frem bakebollen.

Du trenger:

1,5 dl rapsolje

1 dl hvitt sukker

1 dl brunt sukker (mykt)

3 egg

1 ts vaniljesukker

250 g hvetemel

1 ts kanel

1 ts natron

1/4 ts ingefær, malt

1/2 ts muskatnøtt, malt

1/4 nellik, malt

1/2 ts salt

1/2 bakepulver

225 g revet gulrot

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 180 grader.

Bruk en rund springform på ca. 20 cm. Legg bakepapir i bunnen og smør kantene.

1. Bland sammen olje, de to typene sukker og egg til en tykk røre.

2. De tørre ingrediensene: vaniljesukker, mel, kanel, bakepulver, natron, salt, ingefær, muskattnøtt og nellik tar du i en annen bolle.

3. Bland de så sammen med den våte røren. Miks dette sammen. Jeg brukte K-kroken på min Kenwood.

4. Bland så inn revet gulrot med en slikkepott.

5. Hell røren i den smurte springformen, og stek i ca. 55 minutter - eller til kaken er gjennomstekt.

6. Avkjøles

7. Del kaken i to, og pass på så kaken er helt avkjølt før du har på ostekremen.

8. Bre ostekrem over den første bunnen, legg så den andre bunnen oppe på. Bre over resten av ostekremen - og hakk peanøtter som du fordeler over.

9. Twist karamellsaus over kaken.

Ostekrem:

Du trenger:

300 gram Philadelphia kremost (ikke lett)

100 gram romtemperert meierismør

2 ts sitronsaft

1 ts vaniljesukker

220 gram melis

Fremgangsmåte:

1. Pisk melis og sukker hvitt.

2. Tilsett sitronsaft, vaniljesukker og melis.

3. Pisk til alt er godt blandet.

Karamellsaus:

Lag en god karamellsaus - eller gjør som meg og bruk Diplom is sin salt karamellsaus.

Ferdig kake:

Den ble virkelig saftig og skikkelig god.

Velbekomme :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits