Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ribbe med dampovn

Mange som har dampovn bruker den lite, fordi de ikke vet hvordan man bruker den. Jeg har fått gode tips fra kokken Arne Jermstad, og det var han som sa at jeg ikke må være redd for å prøve og feile med dampovn. Til tilbereding av ribben har jeg tatt tips fra Arne, og hentet noen fra Bård Greni. Her er hvordan jeg lager min ribbe med sprø svor, og en liten vri med noen godsaker i langpannen. 

Du trenger:

1 rutet svineribbe

1 gul løk

2 gulrøtter

1 appelsin

1 kvist rosmarin

5 dl kokende vann

salt og pepper

1 langpanne

 

2-3 dager før ribben skal stekes gnir jeg den inn med salt og pepper, og legger den i en langpanne - dekk til med aluminiumsfolie og sett den kaldt. 

Steking av ribben:

Skyll av krydderet , og krydre ribben på nytt med med salt og pepper. 

Bygg ribben litt opp slik at den får en liten forhøyning på midten.

Skjær løk, gulrøtter og en appelsin i biter. Legges i langpannen med ribben, og en kvist rosmarin. 

Kok opp 5 dl vann, og hell over ribben. 

Sett ribben inn dampovnen på 80 grader og  full damp i 1 time.

Sett ovnen på overvarme og følg stegene under. 

  1. Stek videre i ovnen på 120 gr i 1,5 time.
  2. Sett så opp temperaturen til 150 gr og stek i 1 time
  3. Så opp til 180 gr i 30 min
  4. Siste steget er å sette temperaturen opp til 220 grader,  og få den sprøe fine svoret.
  5. Stekes i ca 10- 15 min. Kan ta litt lengre tid 

 

Du har nå en saftig ribbe med sprø svor. Serveres med kokte poteter, surkål, valgfrie grønnsaker, sjysaus og rørte tyttebær. 

 

Velbekomme :) 

 

 

 

 

 

 

 

4 kommentarer

Victoria Larsen

27.12.2016 kl.16:28

Ser nydelig ut! :)

annebe

27.12.2016 kl.17:33

Den så jo perfekt ut :)) Ble sprø svor her også, med "vanlig"ovn..ikke fullt så jevn og pen som din, men veldig fornøyd :))

Inger nygård

30.12.2016 kl.13:56

Bruker du bare over varme når du steker den etterpå du har stekt på damp🙂

Anitas skriverier

01.01.2017 kl.12:57

Inger nygård: hei, ja det gjør jeg :)

Skriv en ny kommentar

hits