Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fantastiske hveteboller - så gode og luftige

Hveteboller er noe av det beste jeg vet, og her er min beste oppskrift. Disse blir så utrolige flotte og luftige. Noe av det aller viktigste for å få de slik er eltingen. Jeg bruker Kenwood kjøkkenmaskin og lar de elte i 15-17 minutter.

900 g hvetemel

120 gram sukker

1 pk fersk gjær, rød

4 klyper salt

5 ts kardemomme

4 dl Helmelk

150 gram Melange

2 egg

1 egg til pensling

Ha mel, sukker, gjær, salt og kardemomme i bollen til kjøkkenmaskinen.

Pisk sammen melk og egg. Smelt smøret i en liten kjele. Når smøret er smeltet tilsetter du melk/eggeblandingen. Varm opp til den er fingervarm. Hell væsken sammen med de tørre ingrediensene, og elt med eltekrok i 15 minutter på lav hastighet til deigen slipper bollen.

Dekk med plastfolie og la heve til dobbel størrelse. Tar ca. 1-1,5 time. Sett bollen gjerne et lunt sted. Jeg har dampovn og hever på damp i ca. 45 minutter Deigen er ferdig den har doblet seg. Ta deigen ut på en kjøkkenbenk med et lett strø av hvetemel. Kna deigen noen ganger og del den i 18 emner.

Trill boller og sett de på et stekebrett. La de etterheve under plast i 30-40 minutter, eller i dampovn ca. 30 minutter.

Pensle med egg og stek på 180 grader i ca. 13-15 minutter. Jeg bruker varmluft med damp, og resultatet er fantastisk.

La de avkjøle seg litt og server gjerne med litt melis.

Sååå gode og luftige.

6 kommentarer

annebe

20.11.2016 kl.19:40

Det er godt det..og disse så perfekte ut :)) Ha en fin kveld videre <3

Anitas skriverier

20.11.2016 kl.20:04

annebe: Takk for det - anbefales virkelig ??

Elevele

20.11.2016 kl.20:26

De så i alle fall veldig gode ut :D

Anitas skriverier

20.11.2016 kl.20:32

Elin Slåen: Tusen takk :)

lulltove

21.11.2016 kl.20:12

Hmmm..... Kan nesten kjenne duften helt hit :) De ser gode ut!

Anitas skriverier

21.11.2016 kl.21:31

lulltove: Tusen takk - de ble fort borte... rakk ikke å legge de på et fat engang.... hiihih

Skriv en ny kommentar

hits