Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Italiensk krans med parmaskinke, mozzarella og basilikum

SAVOURY BRIOCHE COURONNE

Ingredienser:

500 gram hvetemel

10 gram tørrgjær (1 pose)

10 gram salt

170 ml Helmelk

4 romtempererte egg

250 gram usaltet smør

150 gram parmaskinke (eller 8-10 skiver)

2 baller bøffel mozzarella (à 125 gram)

1/2 plante basilikum

1 egg

En klype salt

En håndfull revet parmesan

Fremgangsmåte:

Tilsett mel, tørrgjær, melk, egg og salt i en bolle og elt sammen.

Tilsett deigen biter av smør - en om gangen. Viktig at man elter godt mellom hver bit.

Etter alt smøret er tilsatt eltes deigen i 5 minutter - til den blir blank.

Dekk bollen med plast og sett til heving.

En broiche deig bør heve over en time - eller i kjøleskapet til dagen etter, til den har fått dobbel størrelse.

Hevetips: Sett stekovnen på litt under 50 grader - sett inn deigen, og bruk en slev for å holde ovnsdøren litt åpen.

Min deig stod til heving ca. 1 1/2 time.

Ta så deigen ut på et bakebord og elt den lett sammen - ikke slå ut all luft av den.

Kjevle den ut til en leiv på ca. 40x50 cm.

Et tips jeg har lært av Paul Hollywood, er at når man skal rulle sammen en deig så fester man den til underlaget ved å dra fingerene i enden av deigen.

På den måten ligger deigen godt og vil ikke bevege seg.

Fordel parmaskinken utover den kjevlede deigen.

Del mozarellaballene i biter og legg over.

Helt tilslutt dekker du med basilikumblader.

Rull den sammen - om du har satt den fast slik jeg har gjort på bildet over ruller du den mot deg.

Snitt den sammenrullede deigen på langs.

Ta tak i endene på "pølsene" og tvinn de sammen til en kringle - legg den over på et stekebrett med bakepapir.

Dekk kringlen med en stor plastpose, men pass på slik at posen ikke er nær deigen - jeg satt fire store glass i enden av bakeplaten før jeg tredde over posen.

La den stå til heving i ca. 1-1/12 time.

Pisk et egg med en klype salt og pensle den, så river man over parmesanost.

Stekes på 200 grader i ca. 25 minutter.

video:video

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits