Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sjokolademoussekake - ille god

Den er ikke så vanskelig å lage - bare vær tålmodig.

Mandelbunn

Du trenger:

4 stk eggehviter

150 gram melis

150 gram malte mandler

1/2 ts bakepulver

Fremgangsmåte:

Stivpisk eggehvitene og tilsett melis litt etter litt

Vend inn malte mandler og bakepulver.

Stekes i springform 26 cm på 175 grader i 30 minutter

La bunnen avkjøles, og mens den gjør det lager du moussen.

Sjokolademousse:

Du trenger:

5 eggeplommer

50 gram sukker

50 gram fløte

150 gram mørk sjokolade

2 ss sterk kaffe

Fremgangsmåte:

Ta alt i en kjele og kok til en tykk krem.

2. Sil kremen gjennom en fin sil.

3. Legg 4 plater gelatin i bløtt ca. 5 minutter

4. 150 gram mørk sjokolade smeltes i vannbad og røres inn i eggemassen

5. Smelt gelatinen i den kaffen og hell den over i sjokoladeblandingen.

6. 1 boks kremfløte piskes og vendes inn i sjokoladeblandingen

7. Hell alt over i den avkjølte bunne i kakeformen.

8. La den stå i fryseren over natten.

Ganache:

Du trenger:

200 gram mørk sjokolade (1 plate)

1 dl kremfløte

50 gram usaltet smør

Fremgangsmåte:

Smelt sjokoladen og smøret i vannbad. Kok opp fløten og avkjøl den til temperaturen lik sjokoladen.

Rør så fløten inn i sjokoladen. La det hele avkjøles litt og hell det så over den kalde kaken (viktig at den er dypfyst).

Pynt etter ønske.

Jeg brukte litt frukt og smeltet hvitsjokolade.

La den avkjøles i kjøleskap før du skjærer i den.

VELBEKOMME

3 kommentarer

Sarah

03.02.2016 kl.22:28

Kul med recept :)

Anitas skriverier

03.02.2016 kl.22:35

Sarah: bare hyggelig :)

Anitas skriverier

29.02.2016 kl.21:32

Sarah: Tusen takk :)

Skriv en ny kommentar

hits